Pakdemirli, Türkiye’nin su zengini bir ülke olmadığına vurgu yaparak, "Son 19 yılda, toplam 255 Milyar liralık yatırım yaparak, 8 bin 697 tesisi hizmete aldık. 19 yılda inşa edilen ve Cumhuriyet tarihinde, yapılanların 2 katından fazla olan 600 barajımızda, toplam 45 Milyar metreküp suyumuzu depoladık. Yaklaşık 20 Milyon dekar alanı son 19 yılda sulamaya açarak, sulanan tarım alanını 67 Milyon dekara ulaştırdık. Böylece, bereketli Anadolu topraklarını modern sulama sistemlerine kavuşturduk. Sulamaya açılan alanlardan yılda yaklaşık 60 milyar TL zirai gelir artışı sağlayarak hem üreticimize hem de ekonomimize önemli bir gelir kazandırdık. İşte bu sulama yatırımları sayesinde, geçen yıl pandemi ve meteorolojik kuraklığa rağmen 126 Milyon tona yükselen bitkisel üretimimizle Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdık.

"SON 3 YILDA 72'Sİ BARAJ OLMAK ÜZERE 973 TESİS HİZMETE ALINDI"

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’yle birlikte, su alanındaki çalışmalara da hız verildiğini ifade eden Bakan Pakdemirli, son 3 yılda 72'si baraj olmak üzere 973 tesisin hizmete alındığını belirtti. 2021 yılını "Su ve Sulama Yatırımlarında Hamle Yılı" olarak ilan ettiklerini de hatırlatan Bakan Pakdemirli, sulama yatırımları bütçesinin 2,4 kat artırılarak 15,3 Milyar liraya çıkarıldığını söyledi.

"CUMHURBAŞKANIMIZIN LİDERLİĞİNDE 1. SU ŞURASINI YAPACAĞIZ"

Bakan Pakdemirli, Su Şurası düzenleneceğini duyurarak, "Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Cumhuriyet tarihinde bir ilki daha gerçekleştireceğiz. İnşallah, önümüzdeki günlerde 1’inci Su Şurası'nın da başlangıcını yapacağız. Tabi; 2019 yılında yaptığımız Tarım-Orman Şurasında olduğu gibi; 1'inci Su Şurası kapsamında da, ilgili tüm paydaşlarla bir araya gelerek, suyumuzun geleceğini konuşacak, hedeflerimizi ortaya koyacak ve yol haritamızı belirleyeceğiz."