TAKİPÇİLERİMİZE ÖNEMLİ NOT: Bu haberimiz Tarım Kredi Kooperatiflerinin başvurusu üzerine Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliğinin 14 Ağustos 2020’de verdiği hukuksuz erişim engeli kararı ile yayından kaldırılmıştı. Ancak Anayasa Mahkemesi’ne yaptığımız başvuru haklı görülerek, erişim engeli kararı ile ilgili ihlal kararı verilmiştir. AYM’nin ihlal kararı üzerine haberimiz yeniden özgürlüğüne kavuşmuştur. AYM’nin haberimizle ilgili verdiği ihlal kararı Resmi Gazete’de 7 Ocak 2022’de yayımlanmıştır. AYM’nin kararına ulaşmak için tıklayın… Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliğinin Değişik İş Ek Kararı için tıklayın... 

Çiftçi mısır yerine soğan ekti tarlada 17 liradan satılıyor! Çiftçi mısır yerine soğan ekti tarlada 17 liradan satılıyor!

Çiftçi, Tarım Kredi Kooperatifleri’nde uygulanan kanunsuz faiz sorununa çözüm bulunmasını beklerken, kulisler Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz arasında soğuk rüzgarlar estiği yönündeki iddialarla çalkalanıyor. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın Tarım Kredi Kooperatiflerinin çiftçi kuruluşu olmadığı yönündeki açıklamalarının ardından Hükümet içinde gündeme gelen Tarım Kredi krizi yeni bir boyut kazandı. 

Bakanlık kulislerinde bomba bir iddia gündeme düştü.

Bu iddiaya göre, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz arasında bir süredir sert rüzgarlar esiyor.

Tarım Kredi Kooperatiflerinde, geçmişte Bakana rağmen hiçbir işlem yapılmazken, bu dönemde alınan önemli kararlarda bile Bakandan görüş alınmadığı gibi bilgi de verilmediği kaydediliyor. Bunda Poyraz’ın kendisinin Cumhurbaşkanlığı tarafından atanmasını gerekçe olarak gösterdiği dillendirilirken, geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın Özel Kalem Müdürünün Yardımcısı Mehmet Yener’in genç yaşına rağmen Tarım Kredi Kooperatiflerine Genel Müdür Yardımcısı olarak atanmasında da bu yaklaşımın etkili olduğu vurgulanıyor. 

Bu atama öncesinde Bakan Pakdemirli’nin Tarım Kredi Kooperatiflerinin yönetimine vereceği iki ismin atanmasını istediği ancak buna sıcak bakmayan Poyraz'ın Cumhurbaşkanlığında çalışan bir ismi Genel Müdür Yardımcılığına getirerek Bakanın bu talebin önüne geçtiği iddia ediliyor. 

Bakanlığın Tarım Kredi üzerinde hiçbir etkinliği ve insiyatifinin olmaması da bu iddiaları kuvvetlendirirken, Bakanlık kulislerinde de bu rahatsızlık kendisini göstermeye başladı.