Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, görevden alınmaması için araya giren hatırı sayılır siyasetçilere rağmen Adana Tarım ve Orman İl Müdürü Muhammet Ali Tekin’i görevden aldı. Bakan Pakdemirli’nin bu duruşu Bakanlıkta takdirle karşılandı. 

Bilindiği üzere son günlerde Adana Tarım ve Orman İl Müdürü Muhammet Ali Tekin ile ilgili ağır iddialar gündeme gelmişti. Tekin’in müfettiş raporuyla görevden alınmasına karar verilmişti. Ancak bölge milletvekillerinin bazılarının devreye girerek, Bakan Pakdemirli'yi kararından vazgeçirmek için baskı kurmaya çalıştıkları ortaya çıkmıştı.

Bu baskılar karşısında Pakdemirli’nin kararında geri adım atmasından endişe ediliyordu. Ancak Ak Parti’de hatırı sayılır siyasetçilerin baskılarına boyun eğmeyen Pakdemirli, müfettiş raporunun gereği Adana Tarım ve Orman İl Müdürü’nün görevden alınmasıyla ilgili kararının arkasında durdu. 

Tarımdan Haber, Adana Tarım ve Orman İl Müdürüyle ilgili yaşanan gelişmeleri, ‘Adana tarımda siyaset mi yoksa adalet mi galip gelecek?’ başlığı ile gündeme getirmişti. 

Bugün Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesine göre Adana Tarım ve Orman İl Müdürü Muhammet Ali Tekin görevden alındı.