TAKİPÇİLERİMİZE ÖNEMLİ NOT: Bu haberimiz Tarım Kredi Kooperatiflerinin başvurusu üzerine Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliğinin 14 Ağustos 2020’de verdiği hukuksuz erişim engeli kararı ile yayından kaldırılmıştı. Ancak Anayasa Mahkemesi’ne yaptığımız başvuru haklı görülerek, erişim engeli kararı ile ilgili ihlal kararı verilmiştir. AYM’nin ihlal kararı üzerine haberimiz yeniden özgürlüğüne kavuşmuştur. AYM’nin haberimizle ilgili verdiği ihlal kararı Resmi Gazete’de 7 Ocak 2022’de yayımlanmıştır. AYM’nin kararına ulaşmak için tıklayın… Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliğinin Değişik İş Ek Kararı için tıklayın... 

Fahrettin Poyraz’dan haber var! Yargı tarihine geçti! Fahrettin Poyraz’dan haber var! Yargı tarihine geçti!

Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz, AA Ekonomik masasına konuk oldu. Poyraz, tanzim satışlarla ilgili olarak önemli değerlendirmelerde bulundu.

Tanzim satışların ne zamana kadar devam edeceğiyle ilgili olarak açıklamalarda bulunan Poyraz, "Tanzim satışta 2,5 aylık planlamamız var. Açıkta üretilenler piyasaya girince fiyatlar ürün bolluğundan gevşeyecek" dedi. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ise dün yaptığı açıklamada, tanzim satışların ihtiyaç olduğu sürece devam edeceğini gerekirse kalıcı olabileceğini belirtmişti.

TARIM KREDİ 5 BÖLGEDEN ALIM YAPTI

Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz, 5 bölgeden üreticiden aldıkları ürünleri İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyelerine teslim ettiklerini belirterek, üreticiden alınan ürünler konusunda fiyat garantisinin verilmediğini söyledi. Üretici ayağında fiyatların farklılık arz edebildiğini bundan dolayı piyasa şartlarına uyduklarını dile getiren Poyraz, üreticinin razı olduğu bir fiyatlandırma yaptıklarını kaydetti.

PİYASAYA GEREKEN MESAJ VERİLDİ

Tanzim satışların başlamasıyla birlikte fiyatlarda yarı yarıya düşüşler yaşandığını bildiren Poyraz, belli marketlerin de projeye destek verdiğini dile getirdi. Domatesin proje başlamadan önce 10 liranın üstünde satılırken, tanzim satış yerlerinde 3 liradan satıldığını hatırlatan Poyraz, patates ve soğanın da bazı marketlerde 2 liradan satılmaya başlandığını kaydetti. Bu proje ile kamuoyuna net bir mesaj verildiğini belirten Poyraz, “Bir piyasa var bu piyasanın bozulması noktasında fırsatçılar varsa da bu fırsatçılara imkan sağlanmayacak. Devlet olarak bütün kurumlarla gerektiğinde vatandaşa hakkını koruma noktasında sahaya ineriz mesajı verildi” dedi.