Süt fiyatlarında büyük bir belirsizlik yaşanıyor. Ulusal Süt Konseyi'nin Mart ayında toplanarak 1 Nisan'dan itibaren geçerli olacak çiğ süt referans fiyatının açıklaması gerekiyordu. Ancak Gıda Komitesi süt fiyatlarıyla ilgili görüş beyan etmediği için Ulusal Süt Konseyi de toplanamadı.

ÜRETİCİNİN ARTIK DAYANACAK GÜCÜ KALMADI!

Tüm Süt Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği (TÜSEDAD) Yönetim Kurulu Başkanı Sencer Solakoğlu, yazılı bir açıklama yaparak, bir yılı aşkı maliyetlerin altında üretim yapan çiftçinin artık dayanacak gücünün kalmadığına dikkat çekti.

USK ACİLEN TOPLANMALI

Ulusal Süt Konseyi tarafından belirlenen çiğ süt tavsiye fiyatlarının süresinin 31 Mart 2019'da sona erdiğini hatırlatan Solakoğlu, 1 Nisan 2019 tarihinden itibaren fiyatların yeniden belirlenmesi için Ulusal Süt Konseyi'nin acilen toplanmasını talep etti.

ÇİFTÇİNİN ZARARI KARŞILANMALI

Yeni oluşacak fiyatın çiftçinin kaybını telafi edecek miktarda olması gerektiğini ifade eden Solakoğlu, “TÜSEDAD olarak sürdürülebilirliği sağlamak için Avrupa Birliği çiğ süt fiyat ortalamasına tekabül eden 2.28 TL/litre fiyatının baz alınmasını talep ediyoruz" dedi.

TARIMDANHABER