Son günlerde bazı sosyal medya hesaplarından Ulusal Süt Konseyi Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa etmesi gerektiği yönünde eleştiriler aldığını belirten Keskin, konuyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı. Keskin'in, kendisinin istifasını isteyenleri 'kaos ortamından ve bunları yaratmaya çalışan insanlar' olarak değerlendirmesi dikkat çekerken, Ulusal Süt Konseyi'nden istifa eden Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Kamil Özcan'ı da dolaylı yoldan eleştirdi. Keskin, üzerine düşen görevleri istifa ederek kurtulma yoluna gitmeyeceklerini ve mücadeleye devam edeceklerini belirterek, şunları kaydetti:  

İSTİFA EDEREK NEYİ İSPATLAMIŞ OLACAĞIZ ANLAM VEREMİYORUM

"Son günlerde bazı sosyal medya hesaplarından Ulusal Süt Konseyi Yönetim Kurulu Üyeliğimden istifa etmem gerektiği konusunda eleştiriler yapılmaktadır. Biz sütün sahibi olarak her şartta ve koşulda üreticilerimizin hak ve menfaatlerini korumak zorundayız ve bunun için çalışıyoruz. Sütün sahibi olarak en başta bizim olmamız gereken platformlardan istifa edip çekilerek neyi ispatlamış olacağız anlam veremiyorum. Bizler her zaman zorluklarla mücadele etmeyi biliriz. Üzerime düşen görevleri istifa ederek kurtulma yoluna gitmeyiz ve mücadeleyi bırakmayız. Ülke genelinde yaklaşık 250 bin süt üreticilerimizin haklarını korumak ve onları savunmak en birinci görevimizdir. 

ÜRETİCİNİN TEMSİL EDİLMEDİĞİ BİR OLUŞUMDA HAKLARI DA SAVUNULMAZ 

Diyeceğim şu ki yersiz eleştiri ve söylemleri dinleyerek, süt üreticilerimizi hiçbir platformda yalnız bırakmayız.  Ulusal Süt Konseyindeki Yönetim Kurulu görevim süt üreticileri temsilciliği sıfatındadır. Yani Üretici grubumum temsilciliğidir. Üreticinin temsil edilmediği bir oluşumda hakları da savunulamaz. Değerli sektör paydaşlarımız ve üreticilerimiz Süt Fiyatlarının görüşülmesi ve revize edilmesi için Gıda Komitesinin vereceği kararı bekliyoruz… Ben inanıyorum ki Sayın Ekonomi ve Tarım Bakanlarımız en kısa zamanda bizleri sevindiren açıklamaları yapacaklardır. Kaos ortamından ve bunları yaratmaya çalışan insanlara kulak asmaktansa mücadelemize ve çalışmaya devam edeceğiz. Sütümüzü sahipsiz bırakmayacağız"