Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkan Yardımcısı Nazif Karabulut, dün yapılan Ulusal Süt Konseyi toplantısından sonra açıklanan süt fiyatlarına zam yok kararına en sert tepkiyi gösteren Birlik Başkanı oldu. Çiğ süt referans fiyatları artırılmayarak sadece prim desteklerinin 15 kuruştan 40 kuruşa çıkarılmasına isyan eden Karabulut, “O verdiğiniz 40 kuruş desteği de alın başınıza çalın” dedi. Sosyal medya hesabında bir açıklama yapan Karabulut, "Yazık günah, bu millete süt üretmek, et üretmek suç oldu" dedi. 

BÖYLE GİDERSE SAĞACAK İNEK İÇECEK SÜT YİYECEK ET BULAMAYACAĞIZ

Böyle giderse sağacak inek, içecek süt, yiyecek et bulunamayacağını kaydeden Karabulut, “Allah’tan korkmadınız üreticiden utanmadınız, inşallah bu üreticinin vebalinden kurtulamazsınız” tepkisinde bulundu. 

İĞNEDEN İPLİĞE HERŞEYE ZAM GELDİ ANCAK ÜRETİCİNİN ÜRETTİĞİ SÜTE ZAM YAPILMADI

Karabulut, iğneden ipliğe herşeye zam geldiğini ancak üreticinin ürettiği süte geldiğinde hiçbir artış yapılmadığını ifade etti.

YEM FABRİKALARINA NİYE MÜDAHALE ETMİYORSUNUZ? 

Türkiye'de süt ve et üretmenin suç olduğunu bildiren Karabulut, marketlerde satılan süt ve et fiyatlarına müdahale edilmediğini, yeme gelen zamlarla ilgili kimsenin bir şey yapmadığını belirterek, şunları kaydetti: “Yazık günah bu millete süt üretmek et üretmek suç oldu bu ülkede markete bak reyona bak üreticiden 2.30 kuruşa aldığın süt reyonda 7 TL, üreticiden 32 TL ye aldığın et market reyonlarında 60, 70 TL. Bunlara niye müdahale etmiyorsunuz? Keyfi kafasına göre zam yapan yem fabrikalarına niye müdahale etmiyorsunuz? Cenab-ı Allah hakkimızda hayırlısınız versin" 

ÜRETİCİLERİN TAKDİRİNİ TOPLADI 

Karabulut'un sosyal medyada yaptığı bu paylaşımın altına üreticilerden yoğun bir şekilde destek geldi.