Konuyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yapan Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Tevfik Keskin, şunları kaydetti: "Süt Üretici Birlikleri olarak kuruluş yılımız olan 2005 yılından itibaren sahada ve Genel Merkezimizde şartlar ne olursa olsun çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Sivil toplum Örgütü olarak Temsilcisi olduğumuz Süt Üreticilerimizi ve örgütü olarak her şeyi devletten beklemeksizin, yüksek sorumluluk duygusuyla, kendi imkanlarımızı kullanarak projeler üretiyor ve üretmeye devam ediyoruz. 

TEKİRDAĞ HAYRABOLU SÜT ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİNDEN ÖRNEK DAVRANIŞ

Ülkemizin ve nerdeyse tüm insanlığın mücadele ettiği Koronavirüs (Covıd 19) salgını olmasına rağmen sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyarak üretim yapmaya devam etmekteyiz. Çünkü Ülke olarak en çok ihtiyacımız olan şey üretmek. 
Önümüzdeki günlerde hepimizin heyecanla beklediği On Bir Ayın Sultanı Ramazan-ı Şerif ayını da devletimizin uyguladığı tedbirlere uyarak geçireceğiz. Ramazan ayı bizler için çok değerli olan bu Ramazan ayı boyunca Tekirdağ Hayrabolu Süt Üreticileri Birliğimize ait olan işletmemizce halkımıza satış yapan ET ve Süt Marketlerimizde indirimli satışlar yapılacaktır.

MARKETLERİ BULUNAN BÜTÜN SÜT BİRLİKLERİNDEN AYNI HASSASİYETİ BEKLİYORUZ 

Ülkemizin virüsten kaynaklı zor günlerden geçtiği bu süreçte halkımıza bi nebze olsun fayda sağlamak kar amacı gütmeden onların alışverişlerinde yardımcı olmak bizim için paradan önce gelen değerlerdendir. Bölgelerinde Et ve Süt Marketi açarak halkımıza satış yapan Süt Birliklerimizin de aynı hassasiyetle satışlarında indirim uygulayacaklarından eminim. Umarım ki bu vatandaşlarımıza uygulanacak indirimler Türkiye genelinde bütün marketlerde olur. Biz bize yeteriz TÜRKİYEM, birlik ve beraberliğimizi koruyacağımız bu günlerde birbirimize olan desteklerimiz çok kıymetlidir. 

Türkiye Süt üreticileri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkanı olarak bütün üye birliklerime sesleniyorum satış mağazası açtıysanız, satışını yaptığınız et ve süt ürünlerinde ya da gıda ürünlerinde Ramazan ayı boyunca indirimler yaparak, halkımıza destek olmanızı sizlerden bekliyorum. Örnek davranış sergileyen Hayrabolu Tarımsal Süt Üreticileri Mamul satış  Mağazasının  Ramazan ayı boyunca yapacağı indirimli satışlardan dolayı tebrik ediyor, bu davranışlarıyla kendileriyle gurur duyduğumu belirtiyorum. Birlikten Kuvvet Doğar diyerek, şimdiden Ramazan ayının tüm ülkemize hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, Ramazan Bayramına eriştiğimizde inşallah sağlıkla, sevdiklerimizle görüşebileceğimiz güzel günler diliyorum"