SADETTİN İNAN

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, üreticinin desteklenmesi açısından süt fiyatlarının daha iyi noktalarda olmasını gerektiğini düşündüğünü belirtmişti. Bakan Pakdemirli’nin bu açıklamaları süt üreticilerini umutlandırırken, beklenen haber bugün geldi. Ulusal Süt Konseyi, Çarşamba günü toplanma kararı aldı. 

DİŞİ HAYVAN KESİMLERİ ARTMAYA BAŞLAMIŞTI

Bilindiği üzere süt fiyatlarının artan yem maliyetlerinin çok altında kalması, üreticiyi üretimden soğuturken, dişi hayvan kesimlerini de  artırmaya başlamıştı. 

Ulusal Süt Konseyi’nin Çarşamba günü yapacağı toplantıda süt fiyatlarının yeniden belirlenmesi bekleniyor. 

SÜT FİYATLARININ DAHA İYİ NOKTALARDA OLMASINI DÜŞÜNÜYORUM

Bakan Pakdemirli, önceki gün İzmir’de yaptığı toplantıda süt fiyatlarıyla ilgili olarak şunları kaydetmişti: "Üreticinin desteklenmesi açısından süt fiyatlarının daha iyi noktalarda olması gerektiğini düşünüyorum. En yakın zamanda toplanacak Süt Konseyine tavsiye kararı veya bakanlığımızın yönlendirmesi olarak fiyatların artırılması gerektiği mesajını ileteceğiz. Tabii konsey buna karar verecek ama tahmin ediyorum süt fiyatlarında üretici lehine gelişmeyi yakın zamanda göreceğiz" demişti. 

2 LİRA OLARAK BELİRLENMİŞTİ

Ulusal Süt Konseyi, en son geçtiğimiz Nisan ayında yaptığı toplantıda çiğ süt tavsiye fiyatını 1 Mayıs 2019 – 31 Aralık 2019 tarihleri arası için 2,00 TL/Lt olarak belirlemişti. Ancak geçen süre içinde yem fiyatlarının çok yükselmesi Aralık ayı beklenmeden süt fiyatlarının yeniden belirlenmesi ihtiyacını gündeme getirdi.