Kon TV'de Ankara Konuşuyor programına canlı yayın konuğu olan Settar Aslan, gündemdeki konuları değerlendirdi; OGM’ye 5 bin yeni işçi alınmasının isabetli olduğunu söyledi.

Öz Orman-İş Genel Başkanı Settar Aslan, Kon TV’de canlı yayınlanan, Çetin Altan’ın sunduğu Ankara Konuşuyor programına konuk oldu. 

Programda, ülke ve dünya gündemindeki konulara ilişkin, sunucu Çetin Altan’ın sorularını cevaplandıran Genel Başkan Aslan; Çin’de ortaya çıkan ve dünyaya yayılan Coronavirüs, İdlip’teki dram, ‘Yüzyılın Barışı’ maskesi altında Kudüs’ün işgali planı, Türkiye’nin yeni dış politikası, ekonomideki toparlanma işaretleri ve işsizlik, iç siyasetteki gelişmeler ile ülkemizdeki orman yangınları, yangınla mücadele için gerekli yeni istihdam gibi konulara dair görüş ve önerilerini dile getirdi.

Orman Genel Müdürlüğü’ne 5 bin yeni geçici işçi alınmasının isabetli olduğunu anlatan Settar Aslan, orman yangını gerçeğinin ‘mevsimsel’ olmaktan çıktığını belirterek, ülke ormanlarının yılın her döneminde korunması ve geliştirilmesi için daha çok emek harcamak gerektiğini bildirdi.

ŞEHİTLERİMİZ İÇİN MESAJ YAYINLANDI 

Diğer yandan, İdlib'te şehit olan askerlerimize yönelik Öz Orman İş Sendikası Yönetim Kurulu adına bir mesaj yayınlandı. "Esat rejiminin hain saldırısında şehit olan 33 askerimizi rahmetle anıyoruz. Bu alçakça saldırıyı nefretle telin ediyoruz." denilen mesajda şunlar kaydedildi: 

"83 milyonluk Türk Milleti olarak; devletimizin, Başkomutanımızın ve kahraman ordumuzun yanındayız. Hiç kuşkumuz yoktur ki, devletimiz ve kahraman askerlerimiz, yapılan bu hainliğin hesabını kat kat fazlasıyla soracaktır. Bu alçak saldırıda ve önceki hain saldırılarda şehit olan askerlerimize Yüce Allah’tan rahmet, ailelerine ve Türk Milletine başsağlığı, yaralı gazilerimize de acil şifalar dileriz."