Milli Gazete'den Sadettin İnan'ın haberine göre, gerektiğinde işletmesindeki bir hayvanını Türk Silahlı Kuvvetlerine bağışlamaya hazır olduğunu belirten Konan, “Besiciler olarak zor bir süreçten geçiyoruz. Ancak kahraman askerimiz sınır ötesinde terör örgütlerine karşı önemli bir mücadele veriyor. Gerektiğinde işletmemdeki bir hayvanı Türk Silahlı Kuvvetlerine bağışlamaya hazırım. Karınca misali bizim de safımız belli olsun” dedi. 

BESİCİLER SALI GÜNÜ ANKARA VALİLİĞİNE BAŞVURACAK 

Besiciler, yaşadıkları sorunlara çözüm bulunması amacıyla 25 Ekim’de Tarım ve Orman Bakanlığı’nın önünde yapmayı planladıkları basın açıklaması için Salı günü Ankara Valiliğine müracaat ederek, izin talebinde bulunacaklar. 

BESİCİNİN TALEBİ KISA SÜREDE YANKI BULDU 

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın önünde toplanarak basın açıklama yapma teklifi, sesini Bakan Pakdemirli’ye duyuramayan Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesindeki besici Yakup Konan’ın çağrısı ile gündeme gelmişti. Konan, sosyal medyadan paylaştığı bir video ile Bakanlığın önünde basın açıklaması yapacağını ve bütün besicilerden de yapacağı bu açıklamaya destek istemişti. Konan’ın bu çağrısı, sosyal medyada kısa sürede yankı bulmuştu. 

TÜRKİYE SAVAŞTA DEĞİL TERÖR ÖRGÜTLERİNE KARŞI OPERASYON YAPIYOR 

Ancak Konan’ın bu çağrısının ardından Türk Silahlı Kuvvetlerinin Türkiye’nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridoruna karşı başlattığı Barış Pınarı Harekatından dolayı besiciler ikiye ayrıldı. Bazı besiciler Türkiye’nin savaşta olduğunu gerekçe göstererek, basın açıklamasının iptal edilmesini isterken, bu görüşe katılmayan besiciler ise Türkiye’nin savaşta olmadığı Barış Pınarı Harekatı ile terör örgütüne karşı sınır ötesi bir operasyon yapıldığını, bunun bir savaş olarak görülmesi durumunda YPG/PKK terör örgütlerini devlet olarak görmek anlamına geleceğini belirterek karşı çıktılar. Bu görüşün ağırlık kazanması üzerine basın açıklaması iptal edilmeyerek yapılmasına karar verildi. 

KENDİ ARALARINDA KOMİSYON OLUŞTURULDU 

Bu çerçevede besicilerin kendi aralarında oluşturduğu bir komisyon Salı günü Ankara Valiliği’ne başvurarak 25 Ekim’de Tarım ve Orman Bakanlığı’nın önünde yapılacak basın açıklaması için izin isteyecekler. Ankara Valiliği’nin izin vermesi durumunda yapılacak basın açıklamasında besiciler, Barış Pınarı Harekatına katılan askere dua ederek, yaşadıkları sorunları kamuoyu ile paylaşacaklar. 

ZOR BİR SÜREÇTEN GEÇİYORUZ AMA GEREKTİĞİNDE HAYVANLARIMIZI MEHMETÇİĞE BAĞIŞLARIZ

Basın açıklaması fikrini gündeme getiren besici Yakup Konan, Milli Gazete’ye bir değerlendirmede bulunarak, besici olarak hayvanlarını kestiremediklerini, hayvanlarının para etmediğini, zor bir süreçten geçtiklerini ve basın açıklamasını da bunun için yapacaklarını kaydetti. Mehmetçiğin güney sınırında terör örgütlerine karşı önemli bir mücadele verdiğini dile getiren Konan, gerektiğinde işletmesindeki bir hayvanını Türk Silahlı Kuvvetlerine bağışlamaya hazır olduğunu belirterek, “Kahraman askerimiz sınır ötesinde terör örgütlerine karşı mücadele ederken, karınca misali safımız belli olsun” dedi.