Gaytancıoğlu basın toplantısında şeker fabrikalarının özelleştirmesinin büyük bir hata olduğunu belirterek, burada çalışan işçilerin 4 ay kadar mevsimlik işçi olarak çalıştığını, çoğunun çalışma süreleri nedeniyle prim gün sayılarını dolduramadıklarını ve emekli olamadıklarını hatırlatarak bu konuda devletin önlem almasını istedi.

Türkiye Şeker Fabrikalarının özelleştirmelerden önce kar eden bir kuruluş olduğunu hatırlatan Doç. Dr. Gaytancıoğlu özelleştirme sonrası karlı fabrikaların dahi satıldığını belirterek “Fabrikaların bir kısmı arsaları için satıldı, bir kısmında üretici özel sektöre güvenmediği için pancar ekmeyi bıraktı, sonuçta halkımızın sağlığı nişasta bazlı şeker ithal etmek isteyen lobinin çıkarlarına feda edildi” dedi.

Şeker fabrikalarının bazılarındaki verim düşüklüğünün diğerlerindeki yüksek verimle telafi edildiğini, fabrikaların bulundukları bölgenin ekonomisine büyük katkı sağladığını ifade eden CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu özelleştirme sonrası bu durumun ortadan kalktığı ve ilk defa Rusya’dan şeker ithal ettiğimizi vurguladı.