Tarım Kredi Kooperatiflerinin Türkiye’nin en çok takip edilen tematik haber sitesine yönelik uyguladığı hukuki sansüre karşı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından hukuki karar. Tarım Kredi Kooperatiflerinin, hakaret ve iftira suçundan dolayı kamu davası açılması talebiyle Tarımdan Haber’de yayınlanan 4 haberle ilgili olarak ayrı ayrı yaptığı suç duyuruları Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından reddedildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının verdiği bu karar, Tarım Kredi Kooperatiflerinin bugüne kadar belli Sulh Ceza Hakimlikleri üzerinden 135 haberimize yönelik aldırdığı erişim engeli kararlarının da hukuksuzluğu belgelendi. 

4 AYRI HABERİMİZLE İLGİLİ ANKARA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU 

Tarım Kredi Kooperatifleri, Tarımdan Haber’de yayınlanan 4 haber için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına 4 ayrı suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunda, söz konusu haberlerde hakaret ve iftira suçunun işlendiği, kurum ve yöneticilerinin itibarını yok edecek şekilde yalanlarla dolu haberlerin yapıldığı iddia edilerek, kamu davası açılması talebinde bulunuldu. 

HABERLERDE HAKARET VE İFTİRA SUÇU İŞLENMEMİŞTİR

Ancak her biri 8 sayfalık olan suç duyurusunu inceleyen Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, suç duyurunda iddia edilen iddiaların haklı gerekçeye dayanmadığını ve haberlerde iftira ve hakaret suçunun işlenmediğine karar vererek, kavuşturmaya yer olmadığına karar verdi. 

HUKUKSUZ BİR ŞEKİLDE GÖREV YAPAN FAHRETTİN POYRAZ İLE TAĞŞİŞLİ GENEL MÜDÜR HABERLERİ HAKKINDA VERİLEN HUKUKİ KARAR DİKKAT ÇEKTİ 

Ankara Cumhuriyet Başsavcığılının kararında, özellikle Tarım Kredi Kooperatiflerine hukuksuz bir şekilde atanan Genel Müdür Fahrettin Poyraz ile Tarım Kredi Marketlere atanan ve daha sonra görevden alınan Tağşişli Genel Müdür haberlerinde hakaret ve iftira suçunun işlenmediğine karar verilmesi dikkat çekti. Tarımdan Haber'in tamamen somut belgelere dayalı olarak yaptığı söz konusu haberlere, daha öncesinde kişilik haklarının ihlal edildiği gerekçesiyle erişim engeli getirilmişti. Ancak savcılık kararında sözkonusu bu haberlerde iftira ve hakaret suçunun işlenmediğine karar verilmesi, Tarımdan Haber'in haklılığını ortaya koyarken, Tarım Kredi Kooperatiflerinin de hukuksuz bir şekilde yönetildiğini belgelemiş oldu.




135 HABERİMİZE GETİRİLEN ERİŞİM ENGELİ KARARININ HUKUKSUZLUĞU BELGELENDİ!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının verdiği bu karar, Tarımdan Haber’in haberlerinde haklılığını ortaya koyarken, kişilik haklarının ihlal edildiği gerekçesiyle 135 habere getirilen erişim engeli kararlarının da hukuksuzluğunu belgeledi. 

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULAN HABERLER

Tağşişli firma ortağı Türk Silahlı Kuvvetlerine de bal satmış!

Tarım Kredi’de derin sessizlik!

Tarım Kredi’deki skandal hayvan cinayetinin üstü örtülüyor mu? Tarım Bakanlığı neden sessiz kalıyor? 

Tarım Kredi’de Tağşişli Genel Müdür haberine erişim engeli!

YAYINDAN KALDIRILAN HABERLERİMİZİN HAKLILIĞINI ORTAYA KOYAN KARAR

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, bu haberlerde iftira ve hakaret suçunun işlenmediğine karar verirken, söz konusu haberler Tarım Kredi Kooperatiflerinin talebi üzerine kişilik haklarının ihlal edildiği gerekçesiyle yayından kaldırılmıştı. Bu durum, Tarım Kredi Kooperatiflerinin çiftçinin hak ve menfaatlerini korumaya yönelik yapılan haberleri hukuksuz bir şekilde sansürleyerek gerçek niyetini de ortaya koymuş oldu. 

HUKUKSUZ KARARLARLA TARIMDAN HABER SUSTURULMAYA ÇALIŞILIYOR!

Diğer yandan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının bu kararı, somut belgeli haberlerine karşı belli sulh ceza hakimliklerinin aldığı hukuksuz kararlarla Tarımdan Haber'in üstünde nasıl bir baskı kurulmaya çalışıldığını da bir kez daha gözler önüne sermiş oldu.