Kulüplerin 31 Ocak 2019'a kadar mali tablolarını sunarak borçlarının Ziraat Bankası üzerinden yapılmasına çiftçi örneği vererek eleştiren Sarıbal, "Futbolcu vergi vermez, kulüp vergi vermez ancak bu ülkenin üreticisinin borcuna gelince aslan kesilen Ziraat Bankası çiftçi borçlarını yapılandırma yapmaz” diye konuştu.

Sarıbal, Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı 2,1 milyon çiftçinin borçlarının bugün itibariyle, 100 milyar lirayı geçtiğini hatırlatarak, ürettikleri para etmediği için kamu ve özel sektöre olan borçlarını ödeyemeyen çiftçilere her gün haciz gittiğini belirtti. Üretim yapamaz duruma gelen çiftçiler borcundan dolayı tarlasını, traktörünü, evini kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu hatırlatan Sarıbal, çiftçiye destek olması gereken adı üstünde Ziraat Bankası ise üreticiye destek olmak yerine futbol kulüplerinin borçlandırmak için kolları sıvadığını aktardı.

Çiftçilerin bankalara olan borcunu yapılandırılması gerektiğini ifade eden Sarıbal, "Madem bu ülkede para var. Önce kuruluş amacın olan ülke çiftçisini koruyacaksın. Vergi vermeyeni değil, üretenin yanında olacaksın. Çiftçi borçlarının acilen 2 yıl ödemesiz 10 yıl vade de yapılandırılması gerekir" dedi.

TARIMDAN HABER