Konuyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yapan Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Ali Eroğlu, şunları kaydetti:

Son günlerde, Ülkemizin değişik yerlerinde, internet ortamında ev hayvanı satışları ile ilgili bir dolandırıcılık çetesinin ortaya çıktığı ve birçok kişiyi istedikleri cins hayvan göndermeyi taahhüt ederek, kargo ücreti ve hayvanın satış bedelini banka hesabına havale edilmesini talep ettikleri, ancak, para hesaba yatırıldıktan sonra kişilere ulaşılamadığı bilgisi alınmaktadır.

Dolandırıcılar, internet ortamında paylaştıkları, sahte isimler adına düzenlenmiş sahte veteriner hekim muayenehane ruhsatı, hayvan hastanesi ruhsatı ve veteriner hekim çalışma belgeleri ile kişilerin güvenini kazanmaya çalışmaktadırlar.

Bu kişilerin veteriner hekimlikle hiçbir ilgileri yoktur. Mesleğin kamuoyundaki güvenilirliğinden yararlanma amacıyla bu yola başvurmaktadırlar.

Türk Veteriner Hekimleri birliği olarak, mesleğimizi bu tür dolandırıcılık işlerine alet etmek isteyen bu kişiler hakkında her türlü yasal işleme başvurularak kimliklerinin tespiti için çalışma yürütülmektedir.

Hayvan satın almak isteyen kişilerin, bu tür mağduriyetler yaşamamaları için, internet yerine, bölgelerindeki bildikleri yerlerden, hayvanın sağlıklı olduğunu görerek, sağlık karnesi düzenlenmiş hayvanları sahiplenmeleri veya satın almaları en uygun hayvan sahibi olma yöntemidir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

TARIMDANHABER