Uluslararası Sütçülük Federasyonu (International Dairy Federation - IDF) tarafından her yıl farklı ülkede düzenlenen ve sektörde küresel düzeyde gerçekleştirilen en geniş kapsamlı organizasyon olan Dünya Süt Zirvesi, Ulusal Süt Konseyi ev sahipliğinde bu yıl İstanbul’da düzenlendi. Dünya Süt Zirvesi’ne katılan Abalıoğlu Tarımsal Üretim A.Ş Genel Müdürü Ulaş Semerci, dünya genelinde yükselişte olan protein bazlı beslenme trendinin hayvancılığın “temel gıdası” olan yem sektöründe de büyümeyi destekleyen bir faktör olduğuna dikkat çekti. 

Dünya nüfusundaki artışa bağlı olarak sürdürülebilir bir gelecek için dengeli beslenmenin gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin öncelikli konusu haline geldiğine dikkat çeken Ulaş Semerci, “Küresel trendler, protein kaynaklı beslenmenin öneminin giderek arttığını bize göstermektedir. Sağlıklı yaşam hedefinin yön verdiği bu trend; yüksek proteinli süt ile yoğurt, kefir ve peynir tüketimini teşvik etmektedir. Aynı şekilde ülkemizdeki kişi başı süt tüketim miktarları, ABD ve Avrupa ülkelerinin gerisinde olsa da protein kaynaklı beslenmeye yönelik bilinçlenme giderek ülkemizde de yaygınlaşmaktadır.” dedi. 

SAĞILAN SÜT MİKTARI İLE SÜTÜN BESİN DEĞERİNİ YEM BELİRLİYOR

Hayvancılığın sürdürülebilir gelişimi için karma yem sektörünün önemli rolü olduğunu belirten Ulaş Semerci, “Sütçü hayvan ırklarında sağılan süt miktarı ile sütün besin değerini yetiştiricilerin kullandığı süt yemleri belirlemektedir. Yem kalitesi; besin ve enerji değeri, protein oranı, lif içeriği ve mineral maddelerin miktarı ile ilişkilidir. Abalıoğlu Tarımsal Üretim A.Ş. olarak süt verim artışına katkı sunan besin değeri yüksek Abalım süt yemleri ile yetiştiricilere katma değer sunuyoruz.” diye konuştu.  

GURUR DOLU BİR YARIM ASRI GERİDE BIRAKTIK

Abalıoğlu Tarımsal Üretim A.Ş Genel Müdürü Ulaş Semerci, şirketin 2019 yılı itibariyle gurur verici ve başarılarla dolu bir yarım asrı geride bıraktığını belirterek, “Bu yarım asırda pek çok ilke, yeniliğe ve başarıya imza atarak sektörümüzde öncü ve lider olduk. Denizli’de başlayan yem üretim faaliyetlerimiz, bugün yıllık 2,5 milyon ton üretim kapasitesine sahip 8 fabrikamız ile yurdun birçok yerinde sürüyor. Emek yoğun bir sektör olan hayvancılığın sürdürülebilir gelişimine önemli katkılar sunmanın, 50 yılı başarıyla geride bırakmanın heyecanını ve gururunu yaşıyoruz. Üretimdeki gücümüz ile 50 yıldır olduğu gibi gelecekte de sektörümüze ‘doğru besleme, iyi kalite ve yüksek verim’ garantisi sunmayı sürdüreceğiz.” dedi.