Ardahan eski AK Parti Milletvekili Saffet Kaya, ‘Genç Çiftçi Yolsuzluğunun üstü örtülüyor mu?’ başlıklı haberimiz üzerine yazılı bir açıklama yaptı. 

Yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: 

"www.tarimdanhaber.com isimli haber sitenizde 23/09/2019 tarihinde yayınlanan ‘’Genç Çiftçi Yolsuzluğunun üstü örtülüyor mu’’ başlıklı haber içeriğine ilişkin tekzip metnimizdir.

Öncelikli olarak haber içeriğinde geçen ‘’yeni siyasi oluşumun içinde yer alan’’ ifadesiyle odatv haber sitesinden alıntılınarak Sayın Ali Babacan’ın parti kurma çalışmalarına destek verdiğim, Ardahan’da yeni parti çalışmalarını sürdürdüğüm ve bu sebeple Ardahan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma dosyasının ortaya çıktığı iddiaları son derece yersiz ve yakışıksız iddialardır.

Yeni Parti çalışmalarına bir dahilimin olması söz konusu olmayıp, şahsım da kamuoyundan takip etmekteyim. Bu hususta Ardahan İlinde bir çalışma yaptığım iddiası gerçek dışıdır.

Ayrıca Ardahan Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen 2019/73 Sor. Sayılı dosyasının 2018 yılında başlatıldığı ve dosyada gizlilik kararı bulunduğu halde şahsımın tanık sıfatı ile görgü ve bilgime başvurulması amaçlı olarak çağrı kağıdının bazı haber sitelerinde yayınlanması üzerine bu davete 24.09.2019 tarihinde icabet ederek dosya kapsamında ‘’TANIK’’ sıfatı ile bilgilerime başvurulmuş ve soruşturma makamları ile tüm bilgiler paylaşılmıştır.

Yine 2016 yılında başlatılan Genç Çiftçi projesi ile hiçbir ilgisi olmamasına rağmen sanki bu proje kapsamında ve yasadışı bir menfaat temin etmişim gibi algı oluşmasına yol açacak şekilde odatv.com adlı haber sitesinde yayınlanan 2006 yılından 2012 yılına kadar geçen süreçte karşılıklı alacak, verecek ve borç açıklamasına havi resmi hesaplar üzerinden yapılan bir kısım para transferlerinin bu proje ile ve doğal olarak soruşturma ile ilişkilendirilmesini akıl ve mantıkla izah etmeye olanak yoktur.

Üç dönem milletvekilliği yapmış, tanınan ve sevilen bir kişi, siyasetçi olarak hem seçim bölgemden ve hem de Türkiye genelinde her bölgeden vatandaşların kolaylıkla ulaşabileceği bir kimseyim. İnsanların zor zamanlarında siyasetçilerden yardım talebinde bulunmaları gayet olağan olup, benimde yasal sınırlar dahilinde insanlara yardımcı olmamdan daha doğal bir durum düşünülemez.

Fahrettin Poyraz’dan haber var! Yargı tarihine geçti! Fahrettin Poyraz’dan haber var! Yargı tarihine geçti!

Şahsımın suçu örtmeye ve soruşturma makamlarını etkilemeye yönelik bir girişimimin olmadığı ve olamayacağı ortada iken, genç çiftçi projesinin uzaktan veya yakından bir dahilimin söz konusu olmadığını, yayınlanan belgelerde de bu durumun aksine bir fiile rastlanmadığına göre kötü niyetli haber ve yorumları kınıyor ve bu haberlerle ilgili olarak gerekli yasal süreci başlattığımı bildirir  iş bu tekzip metninin haber sitenizde yayımlanmasını rica ediyorum"