Milli Gazete’nin haberine göre, proje kapsamında İzmir’deki köyleri ziyaret edip çiftçileri ve hayvancıları ziyaret edecek olan Saadet Partisi İzmir İl Teşkilatı, ‘Köy Tarama Programı’ ile ilgili bir basın açıklaması düzenledi. Birçok yerel basın mensubunun katılımıyla gerçekleştirilen basın açıklamasında, Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Mustafa Erduran, önemli açıklamalarda bulundu. Proje kapsamında Saadet Partisi İzmir İl Teşkilatı, İzmir’i Kuzey ve Güney ilçeleri olarak iki bölgeye ayırarak, beşer kişiden oluşan 60 ekiple bu çalışmayı yapacak. Dört etap halinde gerçekleşecek olan çalışma tamamlandığında 500 köyün ziyaret edilmiş olması hedefleniyor.

“ÇİFTÇİNİN ÖMRÜ BORÇ VE FAİZ SARMALI İÇİNDE GEÇİYOR”

‘Köy Tarama Programı’ projesi öncesinde açıklama yapan Saadet Partisi İl Başkanı Mustafa Erduran, “Hükümetin tarım politikasında, milli tarım politikası vizyonu ve proje yoksunluğu görülüyor. Oysa tarım bir ülkenin can damarıdır. Çiftçinin ömrü borç ve faiz sarmalı içinde geçiyor. Temel girdilerdeki artış nedeniyle çiftçi toprağını ekemez hale geldi. Gübre ve motorinde yüzde 100’ü aşan zamlar yaşandı. SGK verilerine göre önceki yıllarda çiftçi sayısı bir milyonu aşarken, bugün bu sayı 500 bine düşmüştür. Çiftçimiz borç batağındadır. Faiz ödemekten iki yakası bir araya gelememektedir” şeklinde konuştu.

“SAADET PARTİSİ, TARIMDA MİLLİ BİR POLİTİKAYI BENİMSEMİŞTİR”

Hem tarım hem de hayvancılık konusunda uzun vadeli politikalar geliştirilmesi gerektiğini belirten Mustafa Erduran, “Çiftçi iflas ediyor, köyünü terk ediyor. Yabancı ülkeler tarımı yarınlara hazırlamak için seferber olup kaynaklarını tarıma akıtırken; Türkiye, yanlış tarım politikaları yüzünden dışa bağımlı hale geldi. Topraklarımızda yetişen buğday, mısır, pamuk ve pirinç gibi önemli ürünlerin bile ithalatçısı haline geldik. Ancak Saadet Partisi tarıma sadece ekonomi gözüyle bakmıyor. Tarım sektörü stratejik ve milli bir konudur. Bunun için Saadet Partisi tarımda dışa bağımlı değil, milli bir politikayı benimsemiştir. Saadet Partisi iktidarında tarım ve hayvancılık, üretimi artıracak, kalite ve hasat gücünü yükseltecek şekilde desteklenecektir” ifadelerini kullandı.