Konuyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yapan Türkiye Hayvancılık Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Başkanı Ahmet Ertürk, şunları kaydetti: "Covid -19 “Korona “virüsünün dünyada yayılması ve ülkemizde görülmesi ile birlikte, hayvancılık sektöründe de diğer birçok sektör de olduğu gibi olumsuz etkileri görülerek, üreticilerimiz tarafından etkileri ağır bir şekilde hissedilmektedir. 

Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli’nin üreticilerimize, “hayvan başı 65 TL yem desteği vereceğiz” açıklaması ile birlikte geçtiğimiz günlerde çiğ süt desteklemelerinin devam edeceği ve üretimde oluşabilecek arz fazlalarının Et Süt Kurumu tarafından süt tozu regülasyonu yöntemi ile değerlendirebileceğine yönelik kararın yayınlanması, tüm üreticilerimiz tarafından heyecanla karşılanmıştır. Yem fiyatları ile olan mücadelemiz başta olmak üzere, üretime konu olmuş diğer üretim faaliyetlerinde, Tarım ve Orman Bakanlığımızın konulara olan ilgi alakası ve konuların takibini yaparak, çiftçimizin yanında olduğunu gösteren duruşu bizlere cesaret ve güç kazandırmıştır. 

Bu zor günlerde üreticilerimizi yalnız bırakmayan, üreticilerimizin her zaman yanında ve arkasında duran. Tarım ve Orman Bakanımız, Sayın Dr. Bekir PAKDEMİRLİ’  ile birlikte Bakanlık teşkilatımızın çeşitli birimlerinde görev yapmakta olan  çalışma ve yol  arkadaşlarına, tüm üreticilerimiz adına Türkiye Hayvancılık Kooperatifleri Merkez Birliği Yönetim Kurulu olarak teşekkür ederiz.