Üreticiler günlerdir Bakan Pakdemirli'ye seslerini duyurmaya çalışıyor. Üreticinin bu talebi karşısında Bakan Pakdemirli'nin danışmanlarının üreticilerle Pakdemirli'yi buluşturacak bir görüşme organize etmesi beklenirken, nedense bu talep görmezlikten gelindi. Pakdemirli'nin danışmanlarının yapamadığını Birlik Başkanları yaptı. Bir grup üretici, 22 Ekim'de Ankara'ya gelerek birlik başkanlarıyla bir araya gelecek.  

Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği’nde yapılacak toplantıya, Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç, Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Kamil Özcan ve TÜSEDAD Başkanı Sencer Solakoğlu da katılacak. Üreticilerle yapılacak toplantıya Bakanlıktan Hayvancılık Genel Müdürü Zekeriyya Erdurmuş ile Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Osman Uzun’un da katılması bekleniyor. 

Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde besicilik yapan Yakup Konan, yaşadıkları sıkıntıyı anlatmak için sosyal medyadan paylaştığı videolarla gündeme gelmişti. Sesini Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye duyuramayan Konan, Ankara’da Bakanlık önünde eylem yapma kararı almıştı. Eylem için Ankara Valiliğine izin talebinde bulunan üreticiler, Valilikten gelecek haberi bekliyorlar.

Tam bu süreçte Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği’nin daveti ile üretici birlikleri ve Bakanlık yetkilileriyle bir araya gelecek olan üreticiler, yaşadıkları sorunları doğrudan anlatma fırsatı bulacaklar. 

BU GÖRÜŞME BAKANLIKTA ORGANİZE EDİLEBİLİRDİ 

Bu görüşme, Tarım ve Orman Bakanlığı'nda organize edilebilirdi. Bakan Pakdemirli, bir grup üreticiyi Bakanlıkta ağırlayabilir, onların sorunlarını bire bir dinleyerek gönüllerini alabilirdi. Ancak Bakan danışmanlarının öngörüsüzlüğünden dolayı böylesine önemli bir fırsat kaçırılmış oldu.

FARUK ÇELİK DÖNEMİNDE ÜRETİCİLER DOĞRUDAN BAKANLA GÖRÜŞEBİLİYORDU 

Bilindiği üzere Faruk Çelik'in Bakanlığı döneminde başlatılan bir uygulamadan dolayı üreticiler telefonla arayarak Bakanla doğrudan görüşebiliyordu. Üreticiler talep ve sorunlarını doğrudan Bakana iletme fırsatı bulurken, bu uygulama o dönem üreticiler tarafından memnuniyetle karşılanmıştı.