Öz Orman-İş Sendikası'nın 53'üncü Eğitim Semineri, Kızılcahamam’da başladı. Seminer açılışına, Ankara Milletvekilleri Emrullah İşler ve Orhan Yegin ile Hak-İş Onursal Başkanı Salim Uslu da katıldı.

Öz Orman-İş Sendikası’nın düzenli olarak gerçekleştirdiği Temsilci Eğitimi Seminerinin bu seneki icrası Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde başladı. Seminerler dizisinin 53’üncüsü olan bu seminere, Orman Teşkilatı ve TİGEM’deki işyeri temsilcileri katılıyor. Öz Orman-İş Temsilci Eğitimi Seminerleri, bu yıl iki grup halinde icra edilecek. 24-25 Şubat 2020’deki birinci grup seminerine, 700 işyeri temsilcisinin 350’si katılıyor. 9-10 Mart 2020’de icra edilecek ikinci grup seminerine de yine 350 işyeri temsilcisi katılacak.

Birinci Grup Temsilci Eğitimi Semineri’nin açılışına; Ankara Milletvekili ve TBMM Millî Eğitim Komisyonu Başkanı Emrullah İşler, Ankara Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Orhan Yegin, Hak-İş Onursal Başkanı Salim Uslu, Orman Mühendisleri Odası Başkanı Hasan Türkyılmaz, Tarım ve Orman Bakanlığı Personel Genel Müdürü İrfan İçöz, Orman Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özkaya, TİGEM Genel Müdür Yardımcısı Sait Kocabay, Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdür Yardımcısı Emin Karaman, Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar, Kızılcahamam Kaymakamı Can Aksoy, Orman Mühendisleri Odası Başkan Yardımcısı Ahmet Kara, Kızılcahamam Orman İşletme Müdürü Alper Yılmaz ve Yardımcısı Kadir Pekal da katıldı.

Öz Orman-İş Genel Sekreteri Ali Bilgin, Genel Malî Sekreteri Halil Turan ve Genel Teşkilat Sekreteri Zeki Sungur Kızılkaya’nın da hazır bulunduğu seminer, Genel Eğitim Semineri Ramazan Gün’ün açış sunumuyla başladı. Daha sonra, Öz Orman-İş Genel Başkanı Settar Aslan seminerin açış konuşmasını yaptı. Aslan’ın ardından, sırasıyla; Salim Uslu, Sait Kocabay, Emin Karaman, Mustafa Özkaya, İrfan İçöz, Orhan Yegin, Emrullah İşler ve Hasan Türkyılmaz birer konuşma yaptı.

Seminerde daha sonra Öz Orman-İş Hukuk Müşaviri Avukat Gizem Bal, ‘İşyeri Sendika Temsilciliği Statüsü ve Hukukî Mahiyeti’ konulu bir sunum yaptı.