Orman teşkilatının kurulduğu ilk dönemlerde ormanları kanun dışı faaliyetlerden atlı koruma ekipleri korumaktaydı. Bu ilk dönemdeki atlı ekiplerin kıyafetleri günümüz şartlarına göre modernize edilerek atlı korumalar tekrar ormanları kanun dışı faaliyetlere karşı korumaya başladı.

EKİPTE ORMAN MUHAFAZA MEMURLARI GÖREV ALIYOR

Atlı koruma ekiplerinin pilot uygulaması ise İstanbul’da Belgrat ormanlarında başladı. Atlı koruma ekipleri özellikle orman içerisinde yer alan mesire yerlerinde görev yapacak. Atlı koruma ekibinde görev alan orman muhafaza memurlarının bir ay süren at biniciliği eğitimi Emniyet Genel Müdürlüğü at biniciliği eğitmenleri tarafından verildi. Eğitim sonunda atlı koruma ekibi memurlarına at biniciliği sertifikaları verildi.

HAFTA SONLARI GÖREV YAPACAKLAR

Pilot uygulama kapsamında görev yapacak atlı korumalarınBelgrat ormanlarında dört at ve altı orman muhafaza memurundan oluştuğunu vurgulayan Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli ise “Bu ekipler Mart-Eylül ayları arası hafta sonları görev yapacaklar. Pilot atlı koruma uygulamasından alınacak başarıya göre benzer uygulamanın yaygınlaştırılması için gerekli çalışmaları da başlatacağız” değerlendirmesinde bulundu.

ORMAN TEŞKİLATININ TANITIMINA KATKI SAĞLAYACAKLAR

Bakan Pakdemirli, orman muhafaza memurlarından oluşan atlı koruma ekiplerinin ormanları kanun dışı faaliyetlere karşı korumada kullanılmasının,orman teşkilatının kamuoyunda tanıtımına olumlu katkı sağlayacağını da sözlerine ekledi.