Türkiye'nin önemli kurumlarından olan ve özelleştirme ile ilgili her türlü işlemleri yürüten Özelleştirme İdaresi, 1.5 aydır, herhangi bir dernek yönetiminde bile bulunması yasak olan bir kişi tarafından yönetiliyor. Kanunsuz işlemlerin ortaya çıkmaması için Özelleştirme İdaresi'nde EBYS sistemi kapatıldı.

Milli Gazete'den Sadettin İnan'ın haberine göre, Kamuda büyük bir görevden alma skandalı yaşanıyor. Özelleştirme İdaresi Başkanı Ahmet Aksu, Ocak ayında Cumhurbaşkanı Kararnamesiyle görevden alınarak BDDK kurul üyeliğine atanmasına rağmen 1.5 aydır mevcut görevinden ayrılmıyor. Aksu'nun görevden alınmasına rağmen Özelleştirme İdaresi Başkanlığından ayrılmaması dikkat çekerken, Bankacılık Kanununa göre de büyük bir suç işleniyor.

DERNEK YÖNETİMİNDE BULUNMASI BİLE YASAK!

Kamuda büyük bir şok yaşanıyor. Özelleştirme İdaresi Başkanı Ahmet Aksu, Cumhurbaşkanı Kararnamesiyle görevden alınmasına rağmen görevinden ayrılmıyor. Bu durum keyfi ve kanunsuz bir uygulamayı gündeme getirirken, Bankacılık Kanununa göre de büyük bir suç işleniyor. Çünkü Bankacılık Kanununa göre BDDK Kurul üyeleri, resmi görevleri süresince başka bir kamu kurumunda görev yapamıyorlar.

BANKACILIK KANUNU AÇIKÇA ÇİĞNENİYOR!

Bankacılık Kanununa göre, BDDK Kurul üyelerinin, kurumdaki resmi görevlerinin yürütülmesi dışında kalan resmi veya özel hiçbir görev alamıyor, hatta dernek, vakıf, kooperatif ve benzeri yerlerde yöneticilik yapamıyorlar. Bunun yanında ticaretle uğraşmaları ve serbest meslek faaliyetinde bulunmaları da yasaklanmış durumda. Bankacılık Kanunu bu kadar açıkken, Ahmet Aksu'nun atama kararnamesinin yayınlandığı Ocak ayından buyana 1.5 aydır Özelleştirme İdaresi Başkanlığına devam etmesi büyük bir kanunsuzluk olarak tarihe geçecek.

KANUNSUZ İŞLEMLERİ ÖRTMEK İÇİN EBYS SİSTEMİ KAPATILDI!

Özelleştirme İdaresi'nde büyük bir skandal yaşanırken, skandalın ortaya çıkmaması için Özelleştirme İdaresi'nde Elektronik Belge Yönetim Sistemi'nin (EBYS) kapatıldığı ortaya çıktı. EBYS sisteminin kapatılmasının nedeni olarak Ahmet Aksu'nun yaptığı işlemlerin herkes tarafından görülmesini engellemek olarak yorumlandı. Bankacılık Kanununa göre, BDDK Kurul Üyeliğinden dolayı Aksu'nun Özelleştirme İdaresi'nde altına imza attığı bütün işlemler kanunsuz bir işlem olarak görülüyor. Aksu'nun bu işlemlerinin görülmemesi için EBYS sistemini kapatıldığı kaydediliyor.

AKSU KURUL ÜYELİĞİNİ RESMİ GAZETEDEN ÖĞRENDİ

Diğer yandan Ahmet Aksu'yla ilgili şok gelişmeler bununla da bitmiyor. Ahmet Aksu'nun BDDK Kurul Üyeliğine atanmasını, kararnamenin yayınlandığı gün Resmi Gazete'den öğrendiği ve ilk planda isim benzerliği olabileceği şeklinde düşündüğü kaydediliyor. Ancak söz konusu kişinin kendisi olduğunu öğrenince büyük bir şok yaşadığı vurgulanıyor.

KAMU BÜROKRASİSİNDE BÜYÜK BİR ŞAŞKINLIK YAŞANIYOR

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesine rağmen Aksu'nun görevden ayrılmaması, kamu bürokrasinde büyük bir şaşkınlıkla karşılanırken, 'Aksu'yu kim koruyor?' sorusunu da gündeme getirdi. Bilindiği üzere geçtiğimiz yıl şeker fabrikalarının hiçbir stratejiye dayanmadan satılmasında Aksu büyük bir rol oynarken, Bor Şeker Fabrikası da kanunlara aykırı bir şekilde ihaleye girmeyen bir firmanın kontrolündeki şirkete devredilmişti. Bunun yanında satılan fabrikalarda, satışa konu olmayan milyonlarca değerinde malzemeler alıcı firmalara devredilerek büyük bir kıyak geçilmişti.

Türkiye'nin önemli kurumlarından olan ve özelleştirme ile ilgili her türlü işlemleri yürüten Özelleştirme İdaresi'nin kanunlara aykırı bir şekilde yönetilmesi kamuda büyük bir skandal olarak görülüyor.