Gazeteci-yazar Nihat Kaşıkçı, artık bizlerle… Gazetecilik mesleğine 1986 yılında Türkiye Gazetesinde başlayan ve uzun yıllar farklı gazete, televizyon, ekonomi dergilerinde editörlük, yazarlık, yayın yönetmenliği ve belgesel film yapımcılığı/yönetmenlik yapan Kaşıkçı, farklı sivil toplum kuruluşlarında da basın müşavirliği ve genel sekreterlik görevlerinde bulunmuştur. 

Sarı Basın kartı sahibi olan Nihat Kaşıkçı, 2000’li yılların başlarında Balkanlar ve Orta Asya ülkelerine yönelik yaptığı saha araştırmaları, seyahatnameleri ve belgesel film çekimleri ile dikkat çekmişti. Kaşıkçı'nın 'Seyahatname, Güneşe Doğru, Sibirya'dan Baltık'a Öteki Türkler, Büyük Değişim Sürecinde Avrasya ve Medeniyetin İzinde' olmak üzere bir çok sayıda yazılı eserleri bulunuyor. 

Mesleği gazetecilik olmasına rağmen uzun yıllar tarımla, doğayla ilgilenen Kaşıkçı, emeklilikle birlikte yaşamının büyük bölümünü doğaya, tarıma adamış durumda. Bunun için Nevşehir/Kapadokya’da 35 dönümlük bir arazide sağlıklı yaşam ve doğa gönüllüsü psikolog arkadaşı Yahya Bulut ile birlikte turizme de hizmet edecek bir bahçe kurdu.  

Adını da DoğaHan koydular…  

Kaşıkçı, ‘DoğaHan’ı; doğa dostu olan, sağlıklı gıdalarla beslenmek isteyen, yaşadığını hissetmek için lüks ve ihtişama muhtaç olmayanların adresi olarak tarif ederken, buradaki tecrübelerini de siz değerli Tarımdan Haber takipçileri ile paylaşacak.

Kaşıkçı, DoğaHan'daki tecrübelerini aktaracağı yazılarıyla Tarımdan Haber’in eksik bir yanını tamamlayarak Türkiye’nin rakipsiz Tarım Sitesine ayrı bir güç ve renk katacak. 

Aramıza hoş geldin Nihat abi… 

Nihat Kaşıkçı'nın ilk yazısı için TIKLAYIN...