Tarım sektörü ve çiftçi sıkıntılı günler geçirirken, Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğünde ilginç bir gelişme yaşanıyor. Ak Parti Muğla Milletvekilleri ile Muğla Ak Parti İl Başkanı, tarım il müdüründen dolayı karşı karşıya geldi.

Milletvekilleri başarılı bulunan il müdürünün görevden alınmasını isterken, Ak Parti İl Başkanının da mevcut il müdürünün arkasında durması yaşan kavgayı farklı bir boyuta taşıdı. Bu durumda ise Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, iki arada bir derede kaldı. Muğla’da yaşanan bu gelişme, “Böyle bir ortamda Tarım ve Orman Bakanlığından nasıl sağlıklı bir karar beklenir?” eleştirisini gündeme getirdi. 

MİLLETVEKİLLERİ BAKAN ÜZERİNDE SİYASİ BASKI KURMAYA ÇALIŞIYOR

Mevcut İl Müdürü Şakir Fırat Erkal’ın görevden alınması için AK Parti Muğla Milletvekilleri Bakan Pakdemirli üzerinde siyasi baskı kurarken, AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete ise il müdürünün görevde kalması için mücadele ediyor. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de milletvekilleri ile il başkanının arasında kalmış durumda. Şimdi bütün gözler Muğla'ya çevrilirken, Tarım ve Orman İl Müdürü üzerinde yürütülen mücadeleyi kimin kazanacağı da merakla bekleniyor. 

AK PARTİ İÇİNDEKİ MÜCADELE TARIMA DA SIÇRADI 

Son günlerde Ak Parti içindeki mücadele tarıma da sıçradı. Bölge milletvekilleri istemedikleri il müdürlerini görevden aldırmaya çalışırken, yerine de kendi istedikleri kişilerin il müdürü olmasını istiyorlar. Bunun en güzel örneği de bugünlerde Muğla’da yaşanıyor. 

MİLLETVEKİLLERİ CHP'DEN AYRILAN BARIŞ SAYLAK'IN İL MÜDÜRÜ YAPILMASINI İSTİYOR

Ak Parti Muğla milletvekilleri, Tarım ve Orman İl Müdürü Şakir Fırat Erkal’ın görevden alınarak yerine Barış Saylak’ın İl Müdürü yapılmasını istiyor. Ak Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete ise mevcut il müdürünün görevden alınmasına karşı çıkıyor. Milletvekilleri ile İl Başkanı arasındaki il müdürü kavgası giderek büyürken, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de ne yapacağını şaşırmış durumda. 

İL BAŞKANI BAŞARILI BULUNDUĞU İÇİN İL MÜDÜRÜNÜN ARKASINDA DURUYOR  

Muğla milletvekilleri İl Müdürü Şakir Fırat Erkal’ın görevden alınması için haklı bir gerekçe ortaya koymazken, İl Başkanı Kadem Mete ise İl Müdürünün Muğla’da başarılı bulunduğunu ve bundan dolayı görevden alınmasına karşı çıkıyor. 

CHP'DEN AYRILARAK AK PARTİ'DEN MİLAS BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLMUŞTU

Diğer yandan AK Parti Muğla Milletvekillerinin il müdürü yapılmasını istedikleri Barış Saylak, CHP’den ayrılarak 31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde AK Parti’den Milas Belediye Başkan adayı olmuştu. Barış Saylak, seçim öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde ‘Büyüksün reisim’ diye seslenerek gündem olmuştu.