Türk tarımında 1961 yılından bu yana yer alan ve çok önemli bir yere sahip olan Massey Ferguson, bayi toplantısını Türkiye’deki 58 bayisiyle birlikte, AGCO ve Massey Ferguson Türkiye yöneticileri, çalışanları ile Massey Ferguson'un Avrupa ve Ortadoğu Operasyonlarından sorumlu yöneticilerinin de katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda 2019 yılı iş sonuçları değerlendirilirken, 2020 yılı plan ve hedefleri MF bayileri ile paylaşılırken ürünlerdeki yenilikler de tanıtıldı.

Toplantının açılışında konuşan AGCO Türkiye Satış ve Pazarlama Müdürü Mete Has, Massey Ferguson’un Türkiye’deki güçlü bayi ağına vurgu yaparak, AGCO Türkiye olarak uzun süredir izlediğimiz “Dünyada ve Türkiye pazarındaki konumumuzu koruma ve her yıl pazar payımızı artırma politikamızı” başarıyla sürdürüyoruz. 2020 için de bu politikamızı devam ettirerek vizyonumuzu pazara aktarmaya ve Türk çiftçilerine hizmet vermeye devam edeceğiz. Pazarda kısa süreli yükselişler, bölgelerde dönemsel liderlikler peşinde olan bir marka değiliz. Amacımız sürdürülebilir bir büyüme ve kalıcı başarı. 2020 yılında da her zaman olduğu gibi, çiftçilerimizin ve bayilerimizin yanında olacağız” diye belirtti.

Türkiye’de ilk 3 markadan biri olmamızın nedeni güçlü bayi ağımız

Has konuşmasında, dünyanın birçok yerinde Massey Ferguson markasının kullanıldığını, Türkiye’de ise en eski markaların başında geldiğini kaydetti. Has, “Ülkemizde üretilmesi ve kullanılmasının neredeyse 60 yıllık bir geçmişi olduğu düşünülürse, hala Türkiye’deki ilk 3 markadan birisi olmasında, şimdiye kadar sunulan ürün ve hizmet kalitesinin ve bu ürünlerin arkasında duran başarılı ve özverili satış sonrası hizmetler ile güçlü bayi ağının büyük önemi var” ifadelerini kullandı. Mete Has, her yıl ödüllere layık görülen bir marka olan Massey Ferguson’un, Ar-Ge’ye hergün 1 milyon ABD dolarının üzerinde para harcayan AGCO’nun da en önemli markalarının başında geldiğini belirtti.

2020 yılı için planlarını da anlatan Mete Has, “Massey Ferguson olarak Kasım 2019 TÜİK kayıtlarına göre 2019 yılında yüzde %8,4’luk bir pazar payına sahip olduğumuzu gördük. Yıllardır başarıyla devam eden pazarda üçüncü marka konumumuzu devam ettiriyoruz. Ayrıca bizi yakından takip eden markalarla aramızdaki mesafeyi de, her yıl artan pazar payımızla açıyor, ikinci sıraya da adım adım yaklaşıyoruz. Bu yılı %8,5 pazar payı seviyelerinde sıralamamızı koruyarak tamamlayacağımızı öngörüyoruz.

Bu başarıyı güçlü satış ve satış sonrası ‘3S bayi ağı’ desteğimizin yanında, yıl içerisinde çiftçilerimize sunduğumuz özel faiz - kur indirimli kampanyalar ve bankalarla yaptığımız özel anlaşmalar doğrultusunda cazip fiyatlar ve kredi imkanları sunarak sağladık” dedi.

Massey Ferguson’un 3S bayi gücü!

Massey Ferguson’un sadece satış aşamasında değil, satış sonrasındaki parça ve servis hizmetlerini de içeren tüm ülkeye yayılmış “3S bayi ağı” ile tarımsal üreticilerin her zaman yanında olduğunun vurgulandığı toplantıda, Türkiye’nin, Massey Ferguson için kilit öneme sahip bir ülke olduğu kaydedildi. Toplantıda, markanın Avrupa/Afrika/Ortadoğu bölgesindeki en büyük satış pazarını temsil ettiği belirtildi.

İki güne yayılan “Massey Ferguson Bayi Toplantısı’nda “2019 yılında traktör ve hasat makinalarındaki yenilikler, 2019 yılı SSH değerlendirmesi ve 2020 planları, 2019 yılı yedek parça iş değerlendirmesi, pazarlama faaliyetleri, traktörlerde yenilikler ve ürün stratejisi, satış sonrası gelirinin ölçülmesi ve genel giderleri karşılaması, satış artırıcı yeni uygulamalar ele alındı. En başarılı bayilerin ödüllendirildiği 2019 Yılı Bayi Ödül Töreni’nin de gerçekleştirildiği toplantı, ünlü sanatçıların eşlik ettiği gala yemeği ile sona erdi.