Koronavirüs tedbirleri kapsamında yaklaşan Kurban Bayramı dolasıyla denetimlerini artıran Tarım ve Orman Bakanlığı ekipleri, Türkiye genlinde kurban satış ve kesim yerleri ile tatlı üretimi yapan işletmeleri denetledi. Denetimler kapsamında İstanbul Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, Ümraniye Hekimbaşı kurban pazarında denetim yaptı. Denetimde, kurbanlık hayvanların yaşları, sağlıklı olup olmadıkları, evrakları, küpeleri kontrol edilirken, satıcılar da maske takmaları ve sosyal mesafe kurallarına uymaları konusunda uyarıldı.

İstanbul'a hayvan girişleri 16 Temmuz itibariyle başlamıştı. Mehmetçik Vakfı, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve Riva'da hayvanların kontrolleri yapılarak şehre alındı. Aynı zamanda pazar girişlerinde de kontroller sıkı bir şekilde devam ediyor. Korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında çadırlar arasındaki mesafenin minimum 2 metre olduğu kurban satış yerlerine vatandaşlar ateşi ölçülerek alınıyor. Ayrıca satış yerlerinde dezenfekte üniteleri ve maske dağıtım birimleri de yer alıyor. Ayrıca Kurban Bayramı için yeni bir önlem olarak kalabalığın önlenmesi için İstanbul çevresindeki çiftliklerde de kesim yapılmasına izin verildi.

İZMİR'DE 120 VETERİNERLE DENETİM

İzmir'de Kurban Bayramı öncesi kurban satış yerlerindeki denetimler sürüyor. İl genelindeki 250 kurban satış yerinde girişlerde korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında ateş ölçülüyor, maske takmayan içeri alınmıyor. Hijyen ve sosyal mesafeye de dikkat edilirken, pazarlıklar tokalaşma ile değil sopa yardımı ile yapılıyor. Ayrıca il genelinde 330 adet de kurban kesim yeri bulunuyor. Kurban satış yerlerinde ve kesim yerlerinde 120 veteriner hekimle gerçekleştirilen denetimler hız kesmeden devam ediyor.

TATLI DENETİMİ

Denetimler çerçevesinde Gaziantep'te de Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce bayram öncesi baklava üreticilerine yönelik denetim gerçekleştirildi. Gaziantep İl Tarım Müdürlüğünden 90 gıda kontrol görevlisi, baklava imalathanelerinde incelemelerde bulundu.