Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi’nin 69. Seçimli olağan genel kurulu Konya Şeker Merkez kampüsünde gerçekleştirildi. Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk’un aday olmadığı ve 5 adayın seçimlerde yarıştığı genel kurula üretciler yoğun ilgi gösterdi. Genel Kurulda oda başkanları ve STK’lardan da çok sayıda temsilci yer aldı. Başkan Konuk ile adayların yan yana salona girdiği genel kurulda, adayların yaptığı ortak protokol çerçevesinde uzlaşma ile Divan kurulu oluşturulurken, yine kendilerinin ortak kararıyla adaylar salonda konuşma yapmadı. 

Haberdairesi.com'un haberine göre, Divan Kurulu’nun oluşturulmasından sonra başlayan genel kurulda yönetim ve denetim kurulları ibrasından sonra, Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk üreticilere seslendi. Daha sonra Özkan Taşpınar, Ramazan Erkoyuncu, Yusuf Erdem, Alişan Taşpınar ve Mehmet Öğdüm’ün aday olarak yarıştığı seçimlere geçildi. Gizli oy ve açık sayım usulüyle yapılan seçimlerde oy verme işlemi saat 17.00’de sona erdi. 

YENİ BAŞKAN RAMAZAN ERKOYUNCU OLDU

4624 oy alan Ramazan Erkoyuncu, Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi’nin yeni başkanı oldu. Özkan Taşpınar 3997, Yusuf Erdem 2337, Alişan Taşpınar 1529, Mehmet Öğdüm 161 oy aldı. Oyların 167’si geçersiz sayılırken, 22'si de boş çıktı. 

RAMAZAN ERKOYUNCU KİMDİR? TIKLAYIN