Millî Gazete’nin ve Tarımdan Haber'in Tarım Kredi Kooperatifleriyle ilgili büyük yankı uyandıran 84 haberlerine Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliği tarafından erişim yasağı getirilmişti. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün gerçekleştirdiği partisinin gurup toplantısında Milli Gazete’nin ve Tarımdan Haber'in Tarım Kredi Kooperatifleriyle ilgili yaptığı haberlere getirilen erişim yasağına yönelik olarak dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Tarım Kredi'nin göz bebeği TARKİM 239 milyon lira zarar açıkladı! Tarım Kredi'nin göz bebeği TARKİM 239 milyon lira zarar açıkladı!

Milli Gazete’nin ve Tarımdan Haber'in, Tarım Kredi Kooperatifleriyle ilgili yaptığı 84 habere, bir günde Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliği tarafından erişim yasağı getirildiğini belirten Kılıçdaroğlu asıl ilginç olanın Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman’ın Tarım Kredi Kooperatifleriyle ilgili Meclis’e sunduğu soru önergesi haberlerine de erişim yasağı kapsamına alınması olduğunu ifade etti.

Kılıçdaroğlu konuşmasında şunları kaydetti:

HABER OKUNMASIN İSTİYORLAR

"Millî Gazete’de 19, Tarımdan Haber sitesinden 65 haber yayınlanıyor. Toplam 84 haber. 7 Temmuz’da bunlar mahkemeye başvurup nasıl mahkemeyse aynı gün bütün haberlere erişim yasağı getiriliyor. Daha garip olanı ise şu erişim yasağına getirilen bir haber de Saadet Partili milletvekili var Sayın Abdulkadir Karaduman onun bir soru önergesini de haberleştirmişler o soru önergesine de erişim yasağı getirmişler. Bunu yapan hâkim. Şimdi siz bu kişiye hakim der misiniz arkadaşlar? Neden erişim yasağı getiriyorsunuz? Varsa haksız yazılan bir şey açarsınız tazminat davasını ama haber okunmasın istiyorlar. Gerçek anlamda adaleti istiyorsak yargı üzerindeki vesayeti kaldırmak zorundayız."