CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup toplantısında süt üreticilerinin içinde bulunduğu duruma dikkat çekerek, geçtiğimiz hafta traktörüyle Kahramanmaraş’tan Ankara’ya gelmek isteyen ancak ehliyetine el konulan üretici Yakup Konan’ı bütün üreticiler adına tebrik etti. 

SÜT ÜRETİCİSİ PERİŞAN VAZİYETTE

Süt üreticisinin perişan vaziyette olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Gerçekten perişan vaziyetteler. Bakınız son 11 ayda yem hammaddesine gelen zam yüzde 64. Yüzde 64 zam geliyor. Süt yemine gelen zam yüzde 48. Besin yemine gelen zam yüzde 44. Peki çiğ süt alım fiyatı değişti mi? Değişmedi” dedi. 

ADAMLAR İNEKLERİNİ KESMEYE GÖTERECEKLER!

Haziran, Temmuz, Eylül aylarında ödenmesi gereken çiğ süt priminin hâlâ ödenmediğini de hatırlatan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: “Adamlar ineklerini kesmeye götürecekler, protesto etmek istiyorlar. 16 Ekim Dünya Gıda Günü'nde diyorlar ki, biz en iyisi protesto edelim, araya bir sürü adam giriyor; şantaj, tehdit vesaire, protestodan vazgeçiyorlar.

YAKUP KONAN'IN GÖZLERİNDEN ÖPÜYORUM

Sonra Kahramanmaraş'tan Yakup Konan'ı gözlerinden öpüyorum. Biniyor traktörüne, diyor ki, "Ankara'ya gideceğim, perişan ettiler bunlar bizi." Polis çeviriyor yolda, jandarma çeviriyor; ehliyeti ver, ruhsatı ver vesaire. Tamam ehliyeti, ruhsatı alıyorlar, her şey tamam. Her şey tamam ama izin vermiyorlar, belki vazgeçer, gider diyorlar. Vazgeçmiyor, 2 saat bekliyor, "2 saat beklerim" diyor. Sonra bir karar alıyorlar. Jandarma: "Efendim bunun gözlerinde kızarıklık var. Bir de elleri titriyor. Sen bu traktörü kullanamazsın." Gözaltına alıp gönderiyorlar. Geldiğimiz hal budur arkadaşlar. Süt üreticisi bu çiftçiyi yürekten kutlamak lazım, bütün çiftçilerin dertlerini dile getirdi diye"