Edirne’de temaslarda bulanan Karamollaoğlu, Trakya’nın Türkiye’nin verimli topraklarını olduğunu belirterek, “Hayvancılıkta önemli bir noktada, tarımda buğday ve ayçiçeğinde, çeltik üretiminde önemli bir yere sahip. Ancak Yunanistan ve Bulgaristan'la mukayese ettiğimizde, son zamanlarda tarım ürünlerinin oradan bize ithal edilmiş olmasını ben hazmedemiyorum. Biz niye ihraç konumunda bulunmayalım ki? Bizim neyimiz eksik. Ben size neyin eksik olduğunu söyleyeyim; maalesef iktidar tarımla nasıl ilgilenilmesi gerektiğinin farkında değil. Yanlış politikalar izliyor. Çiftçi para kazanırsa çiftçiliğine devam eder, para kazanmayan çiftçi zarar ettiği zaman hayvancılığa ya da tarıma devam edeyim, demez. Kendi karnını doyuramayan insan, ülkeyi nasıl doyursun? Çiftçinin cebinde para kalması lazım. Bir iktidar bunu idrak edemezse tarımı nasıl kalkındırır, ayağa kaldırır?” dedi.

TOPRAKLARIN YÜZDE 80’İNİ BİÇİLMİYOR

Karamollaoğlu, çiftçilerin kar edemediğini belirterek, “Bir sürü kararlar alınıyor, dağları devireceğiz deniliyor ama sonunda çiftçi, besici dağın altında kalıyor. Satış fiyatı, çiftçinin giderinin altında kalmamalı. En azından çiftçiye yüzde 15 kâr payı bırakmalı ki; gelecek sene daha büyük bir şevkle topraklarını eksin. Anadolu'da toprakların neredeyse artık yüzde 80'i ekilip biçilmiyor, boş duruyor. Bunu iktidar idrak etmez mi? Çiftçi bir hasat mevsiminin arkasından cebinde para kalmazsa çiftçiliğe devam edemez” ifadelerini kullandı.

TARIMLA HİÇ İLGİLERİ YOK

 “Yem fiyatları ve et fiyatları senede bir buçuk misli artmazsa çiftçi orada kar edemiyor” diyen Karamollaoğlu, “Süt fiyatları bu rakamı tutturamıyor. Binlerce süt hayvanı kesime gönderildi. Bu, bundan sonra bizim hayvan ithal etmeyeceğimiz, süt ithal edeceğimiz anlamına gelir. Besicilik yapan insan da, tarımla ilgilenen insan da mutlaka mevsim sonunda cebinde para görmeli. Borçlarını ödedikten sonra para görmeli. İktidarın her şeyden önce bunu görmesi lazım. Tarım Bakanı mübarek, sevdiğim bir arkadaşımızın da mahdumu. Ama tarımla böyle ilgilenilmez. Tarımla hiç ilgileri yok. Çiftçinin derdini sormuyorlar. Eğer siz çiftçinin derdi ne diye sormazsanız, çözüm üretemezsiniz.”