Uşak Tarım İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kadınların tarımda önemli bir yükü üstlendiğine dikkat çekildi. Projeyle ilgili yapılan açıklamada, “Tarımın önemli bir yükünü kadın çiftçilerimiz üstlenmektedir. Verilen desteklemeler ve yatırımlarla kadın çiftçileri üretmeye teşvik etmek Bakanlığımızın önceliğidir. Projemiz Sivaslı İlçesi Tatar kasabasında mevcut bulunan ve kadın çiftçilerimizin aktif olarak yer aldığı Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından uygulanacak olup,  proje kapsamında 4 dekar alanda dikimi yapılmak üzere 1050 adet ahududu ve böğürtlen fidesi temin edilmiştir. Kadın çiftçilerimize her türlü teknik destek İl ve İlçe Müdürlüğümüzdeki teknik personelimiz tarafından sağlanmaktadır” denildi.

Açıklamanın devamında şunlar kaydedildi: “Üzümsü meyveler grubunda yer alan çilek yetiştiriciliği Sivaslı ilçemizde yaygın olarak yıllardır yapılmaktadır.  Yaklaşık 300 dekar alanda çilek üretimimiz mevcut olup yıllık 480 ton üretim miktarıyla Uşak ilimizdeki üretimin yüzde 85'i Sivaslı ilçemizde gerçekleşmektedir. Ayrıca 33 yıldır İlçemizde Çilek festivali düzenlenmekte ve İlçemizin tanıtımına ve ekonomisine büyük katkı sağlamaktadır.

Yeni başlanan bu projemiz ile yine üzümsü meyveler grubunda yer alan ahu dudu ve böğürtlen yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması amaçlanmaktadır. Ahududu ve Böğürtlen kış aylarında -20 ila -25 derece sıcaklıklara dayanabilmektedir. Bu özellikleri bölge ekolojimize uygun olup yetiştiriciliğinin yapılmasında bir sorun teşkil etmeyecektir.  Ayrıca elde edilecek meyvelerin taze olarak tüketilmesinin yanında meyve suyu, reçel, marmelat ve dondurma sektörü gibi çok çeşitli alanlarda kullanılması ve Pazar açığının bulunması avantajlıdır. Çilek gibi ahududu ve böğürtlen yetiştiriciliğinin de yaygınlaşması sonucu ilerleyen zamanlarda ilçemizde bu ürünleri işleyecek İşleme tesisi, Paketleme tesisi, Soğuk hava deposu vb. işletmelerin kurulması ile bölge ekonomisine önemli katma değer oluşturulacaktır.”