Haberler.com'dan Mesut Şahin'in haberine göre, dünyanın en büyük tarım aletleri üreticilerinden ABD'li John Deere'nin Türkiye'ye 2005 yılında sattığı biçerdöverler ayıplı çıkınca birçok çiftçi mağdur oldu. 120 bin eurodan satılan biçerdöverler, ilk haftadan itibaren arıza vermeye başlayınca çiftçiler zora girdi.

Verdiği arızalar nedeniyle hasat yapamayan ve sürekli tamir işleri ile uğraşan çiftçiler ekonomik olarak büyük zarara uğradı. Bu mağduriyeti yaşayan çiftçilerden Batmanlı Eşref Tarhan büyük bir cesaretle konuyu mahkemeye taşıdı. 2006 yılında açılan dava 2017 yılında Tarhan'ın lehine sonuçlandı.

Yargıtay tarafından onaylanan kararla, Tarhan ABD'li firmaya karşı büyük bir zafer elde etmiş oldu. Ancak Tarhan, aradan geçen 13 yılda maddi ve manevi olarak büyük sıkıntılar çekti. Aldığı kredileri ödeyemez hale gelen Batmanlı çiftçi, üstüne bir de icralık oldu. Haklı olduğu ve kazandığı dava nedeniyle Tarhan'ın 20 bin dekar arazisi hala haciz altında ve araçları bu haciz nedeniyle yediemin otoparklarına çekilmiş durumda. Yetkililere seslenen Tarhan, devlet büyüklerinden haklı olduğu bu davada destek bekliyor.