İBB olarak Kanal İstanbul'un teknik olarak yanlış bir proje olduğunu söyleyen İmamoğlu,” Bu projenin sorunlu olduğunu söyleyen sadece biz değiliz; DSİ’de var. DSİ’nin tutarlı ve teknik bir politika uyguladığı için de kendilerine teşekkür etmiştim. Bu dosyanın teknik kısımları ile ilgili bilgiyi almış durumdayım” dedi.

Bu derece kritik bir projenin halka sorulmadan sümenaltı edilemeyeceğini belirten İBB başkanı, “Bu projeyle üç İstanbulludan birinin susuz kalma tehlikesiyle karşı karşıya. Bu raporla İlgili detayları içeren raporu tümüyle inceliyoruz. Bu konuda vatandaşlarımızı bilgilendireceğiz. Ortada bir proje var, ya da yok; emin değilim. Çünkü İstanbul’a sunulan Kanal İstanbul projesi bir 3D çalışması… Görüntülerde bir tane vapur ve şilep var. Kanal İstanbul ne işe yarayacak? Sadece, İstanbul Boğazı'ndan tehlike arz eden tankerler geçmeyecek deniliyor. Bütünüyle bu sav üzerinden yürütülen bir çalışma var” ifadesini kullandı.

Projenin ciddi anlamda bir rant projesi olduğunu belirten İmamoğlu, “İstanbul’un suyu, denizi tehlikede. Dünya coğrafyasındaki tek iç deniz modeli olan Marmara Denizi tehlikede. Canlı türleri tehlikede. İstanbul'un o güzelim coğrafyasında 135 milyon metre kareye yakın İstanbul tarım alanlarının yüzde 15'i heba oluyor. Biz bunları tartışmaya açmaya çalışıyoruz" dedi.