Yaz aylarının başlaması ile birlikte tarlada bağda bahçede çalışan, emek sarf eden çiftçilerimizi ziyaretler, hal hatırlarını sorup, emek verdikleri tarlalarındaki ürünlerini tohumdan hasada kadar takip etme işleri İl Tarım Müdürlüğü tarafından aralıksız olarak devam ediyor. 

Bu vesile ile İl Tarım ve Orman Müdürü Özkan Yolcu ve beraberindeki teknik ekip Iğdır’da ekimi sıkça yapılan karpuz tarlalarında incelemelerde bulundu. 

Tarla sahibi ve çalışanları ile sohbet edip istişarelerde bulunan İl Müdürü Özkan Yolcu, yaptığı açıklamada; “İlimiz için en büyük gelir kaynağı ve en çok istihdamın yapılabildiği alan tarım sektörüdür. Burada bir karpuz tarlasındayız ve bu tarlada 10–12 kişi çalışarak evine ekmek götürmektedir. Profesyonel ve işin ehli olarak tarımı yapmak veya işin uzmanı olan görevlilere danışarak tarımı yapmak her zaman kazandırmaktadır. İlimizde kayıtlı olarak 8500 dekar alanda karpuz ekimi yapılmıştır. Temmuz ayının 2. Haftası hasadı başlayacak olan karpuzda rekoltenin (yıllık üretim miktarı) 30.000 ton civarında olması beklenmektedir. Üreticilerimize kolaylıklar ve bereketli kazançlar diliyorum” dedi.