TARIM ve Orman Bakanlığı ile İhtisas Üniversitelerinin Hayvancılık Faaliyetleri Koordinasyon Çalıştayı Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

MAKÜ İstiklâl Yerleşkesindeki Lavanta Tepesi Otel'de gerçekleştirilen çalıştaya Burdur Valisi Hasan Şıldak, Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı vekili Erol Bulut, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, Bingöl Üniversitesi Pilot Üniversite Koordinasyon Merkezi Birim Koordinatörü Prof. Dr. Ramazan Meral, Muş Alparslan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar Karadağ, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, MAKÜ yönetim kurulu ve senato üyeleriyle hayvancılık projesi yürütücüleri, Burdur Tarım ve Orman İl Müdürü Oktay Darcan, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı vekili Erol Bulut, "Ülkemizin tarımsal hasıla oranları her geçen gün artmaktadır. Hayvancılık önemlidir diyoruz çünkü hayvancılık, sağlıklı yaşam için olmazsa olmazdır. Hayvancılık alanında yapılan faaliyetlerde üniversitelerin de desteğini almak yaptığımız işlerde bize önemli ivme kazandırmaktadır. Bilim yuvası olan üniversitelerin kendi misyonlarının dışında bölgesine ve ülkesine katkısı da bu projelerle gün yüzüne çıkmış olacaktır" dedi.

MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, "Ülkemizin tarım politikaları şekillenmeye devam ediyor. Üniversiteler olarak bizler de bölgesinin temel problemlerine odaklanarak buna destek oluyoruz. Bugün gerçekleştirdiğimiz çalıştay, bir yıldır düşündüğümüz bir toplantıydı. Umuyorum çalıştay sonucunda projelerimiz güncellemiş ve yeni nesil projelerin ortaya konduğu bir sonuca varırız" diye konuştu.