Yükseköğretim kurumlarının öğretim elemanı ile kamu kurum ve kuruluşlarının ihtiyaç duyduğu yetişmiş insan kaynağı ihtiyacının karşılanması amacıyla uygulanan YLSY bursu yani Yurt Dışına Lisansüstü Seçme ve Yerleştirme programı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülüyor.

2012 yılından itibaren 1416 sayılı “Ecnebi Memleketlere Gönderilecek Talebe Hakkında Kanun”a dayalı olarak TAGEM’e tahsis edilen yurt dışı lisansüstü öğrenim bursları  ile yurtdışına gönderilen 113 öğrenci eğitimini tamamladı. Eğitimlerini tamamlayan 113 öğrenci Genel Müdürlüğe bağlı Enstitü Müdürlüklerinde göreve başladı. Şu anda 172 öğrenci eğitimine devam etmekte olup; bunlara ilave olarak 2019 bursiyeri 57 öğrencinin eğitimlerine başlayabilmeleri için çalışmalar devam ediyor. İşte bu öğrenciler ile TAGEM Genel Müdürü ve Genel Müdür Yarımcısı Doç.Dr.İlhan Aydın ile bir araya geldi.

TAGEM konferans salonunda gerçekleşen buluşmada YLYS ile daha önce yurt dışında eğitim alan öğrenciler ile 2020 yılında gidecek öğrencilerin fikir alışverişinde bulunmalarına da imkan verildi.