Türkiye’nin dört bir yanına dağılmış 17 işletmenin müdürleriyle telekonferans aracılığıyla toplantı yapan TİGEM Genel Müdürü Işıkgece, gündem değerlendirmesinin yanı sıra alınması gereken tedbirler ve önlemlere dair bilgilendirmede bulundu.

Ülkemizin ve tüm dünyanın zor bir süreçten geçtiğini, bu zor günlerin birlik ve beraberlikle aşılacağını belirten Işıkgece, TİGEM’in söz konusu birlik ve beraberliği her zaman oluşturduğunu vurguladı.

TİGEM’in, Türkiye’nin tarımsal ve hayvansal üretiminde azami derecede önemli ve etkili olduğunu dile getiren Işıkgece; TİGEM açısından işlerin yavaşlatılması, ertelenmesi ya da yapılmaması gibi bir durumun söz konusu olamayacağını fakat olağanüstü bir dönem yaşanan şu günlerde faaliyetleri aksatmayacak şekilde personel sağlığı için dönüşümlü ve esnek çalışma sisteminin uygulandığını sözlerine ekledi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin, "Bu dönemde de çiftçimiz mutlaka üretmeye devam etsin, devlet her zaman yanınızdadır" sözünü hatırlatan Genel Müdür Işıkgece, işletme müdürlerine, bulundukları bölgede çiftçiyi üretmeye teşvik etmeleri ve gereken tedbirlerin alınması konusunda üreticiye destek olmaları talimatını verdi.

TİGEM’in, Türkiye’nin en büyük çiftçisi olarak üretimlerine devam ettiğini vurgulayan Genel Müdür Ayşe Ayşin Işıkgece, "Ülkemiz için, milletimiz için, bu zor günleri en az sıkıntı ile atlatabilmek için bizler çalışıyoruz; tarladayız, ahırdayız, arazideyiz, üretimdeyiz. Ülkemizin dört bir yanındaki 17 işletmemiz milletimiz için üretmeye devam ediyor" dedi.

Toplantıda ayrıca, tüm işletmelerin bitkisel üretim ve hayvancılık faaliyetlerine ilişkin 2019 yılının hedefleri ve gerçekleşme oranları üzerinde detaylı bir şekilde durulurken 2020 hedefleri de değerlendirmeye alındı.