Tarım ve Orman Bakanlığı’nın başlattığı 11 milyon fidan dikme kampanyası 11 Kasım 2019’da saat 11:11’de 81 ilde gerçekleştirilecek. Fidan dikimi kampanyasına internet üzerinden fidan sahiplenerek ya da fidan bağışı yaparak başvuru yapılabiliyor. Peki Geleceğe Nefes Kampanyasına nasıl başvuru yapılır, Geleceğe Nefes Ol Kampanyasına internetten nasıl katılınıyor? 

Tarım ve Orman Bakanlığının bir süredir üzerinde çalıştığı ‘Geleceğe Nefes Kampanyasının’ başvuruları başladı. Türkiye genelinde çıkan orman yangınları neticesinde zarar gören alanların yeniden ağaçlandırma çalışmalarını dünyaya duyurmak, 11 milyon fidanı toprakla buluşturarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek için başlatılan “Geleceğe Nefes-11 Milyon Fidan” kampanyası yoğun ilgi sürüyor. 

GELECEĞE NEFES KAMPANYASINA KATILMAK İÇİN TIKLAYIN 

19 İLDE BAŞVURULAR YÜZDE 100’E ULAŞTI

Tarım ve Orman Bakanlığının tarafından oluşturulan https://gelecegenefes.com/ adresin isteyen herkes bir fidan sahiplenebilir veya bağışlayabilir. Şimdiye kadar 19 ilde başvurular yüzde yüze ulaştı. Hedeflenen sayıya ulaşılan illerde şu an Geleceğe Nefes Kampanyasına başvurular alınmıyor.

FİDAN SAYISI 9 MİLYONU GEÇTİ 

2 Kasım itibari ile sahiplenilen fidan sayısı 9 milyon 055 bin 142 oldu. Hedeflenen rakam ise 11 milyon 47 bin 430. Ayrıca site üzerinden fidan bağışı da yapılabiliyor.

GELECEĞE NEFES OL SERTİFİKASI NASIL ALINIR?

E-Sertifika talepleri ödeme yapıldıktan sonra ortalama 1 iş günü içinde, basılı sertifika talepleri ise 5 iş günü içinde teslim ediliyor. 

BİR FİDAN NE KADAR?

Kişi ya da kuruluş istendiği sayıda fidan bağışında bulunabiliyor. Bağışlanan fidanlar ağaçlandırma sahası içinde yer alacak. 

1 Fidan Bağışı 10 TL’dir.

ÜLKE GENELİ YEŞİLE BOYANACAK 

Geleceğe Nefes-11 Milyon Fidan kampanyası çerçevesinde, 11 Kasım’da öğrencilerden askeri birliklere, sivil toplum örgütlerinden kamu kurum ve kuruluşlarına, esnafından işçisine kadar 7 den 77’ye toplumun bütün kesiminden katılacak vatandaşlar, ülke genelini adeta yeşile boyayacak.