Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin ortaklaşa yürürttüğü "Koyunculuğun Geliştirilmesi" projesi kapsamında çiftçilere yönelik 330 Bafra koyununun dağıtım programı düzenlendi.

FINDIK BAHÇELERİMİZİN ALTI ASLINDA MERA 

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, Altınordu ilçesindeki mezbaha sahasındaki programda yaptığı konuşmada, büyük yatırımlar yaptıklarını ancak bu etkinliğin üretim açısından önemli olduğunu söyledi. Fındığın yöre için önemli bir ürün olduğunu belirten Güler, şöyle konuştu:  "Meralarımızın azlığını söyleyebiliriz ama bizim fındık bahçelerimizin altı mera aslında. Fındık bir ay uğraşılan bir ürün değil. 11 ay da onun bahçesi, hatta 12 ay bahçesi koyunculukta da, tavukçulukta da kullanılabilecek. Aynı zamanda tarımda bitkisel üretimde ikinci, üçüncü üründe kullanılacak alanlar. Çinliler ormanların ve ağaçların altını da kullanıyorlar. Hem buharlaşmayı önlüyor, hem de yeni ürünler ortaya çıkıyor. Bu bakımdan 'düşünen Ordu' derken, fındık bahçelerimizin dibini de düşüneceğiz."

KÜÇÜKBAŞ HAYVAN YETİŞTİRİCİLİĞİ GELİŞTİRİLMELİ

Tarım ve Orman İl Müdürü Kemal Yılmaz ise, ülke nüfusunun her geçen gün arttığını ve buna bağlı gıda gereksiminin artış gösterdiğine işaret etti. Bu noktada küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin, kırmızı et üretiminin arttırılması adına geliştirilmesi gerektiğini vurgulayan Yılmaz, "Ülkemizde 2010 yılından itibaren koyun mevcudumuzda bir artış yaşanmıştır. Bu, ilimizde de 2010 yılından itibaren düzenli olarak her yıl koyun mevcudumuzda bir artış söz konusudur." diye konuştu. Yılmaz, dağıtılan ırkın ikizlik oranı yüksek olduğu için çok sayıda yavru elde edileceğini anlatarak, "Bu elde edilen yavrular 5 yıl süreyle tarafımızdan büyükşehirle beraber takipleri yapılacak. Bu takipler sonucunda elde edilen yavrular da damızlık olarak değerlendirilip, kısa sürede bu ırkın ilimiz geneline yaygınlaştırılmasına çalışılacaktır." ifadelerini kullandı.

KURA İLE 330 BAFRA KOYUNU DAĞITILDI

Konuşmaların ardından çekilen kura ile çiftçilere 300 damızlık dişi ve 30 damızlık koç olmak üzere toplam 330 Bafra koyunu dağıtıldı.