Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürü Emine Sever, bu haftaki programında Mahmudiye İlçesinde incelemelerde bulundu. İlk olarak Mahmudiye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünü ziyaret eden Sever, daha sonra Mesudiye Mahallesinde bulunan ŞENOLA firmasına ait elma bahçeleri ve soğuk hava deposunu inceledi. 

Mesudiye mahallesinde bulunan ŞENOLA firmasına ait yeni yapılan 5000 tonluk iklimlendirmeli Soğuk hava deposunda incelemelerde bulunan Sever’e firmanın üretim müdürü eşlik etti. Firmanın Üretim Müdürü Ziraat Mühendisi Behiç Meriç verdiği bilgilerde; “Eskişehir’de yaklaşık 5 yıldır faaliyette bulunan firmamıza ait soğuk hava deposunun yapımı yeni tamamlanmıştır. Bu depoyla ilk olarak bölge ve civarında yetiştirilen tüm elmaları depolamayı hedefliyoruz. Daha sonra da oluşturulacak talep doğrultusunda da piyasaya arz etmeyi planlıyoruz.”

Aynı zamanda 950 dekar alanda Gala, Granny Smith, Golden, Fuji çeşitleri ile tam bodur elma yetiştiriciliği yaptıklarını belirten üretim müdürü bu bodur elmaların 500 dekarının Mahmudiye İlçesinde 450 dekarının da Çifteler ilçesinde olduğunu söyledi. 

İl Tarım ve Orman Müdürü  Emine Sever, yaptığı incelemeler sonucunda; bütün dünyayı etkisi altına alan pandemi sürecinde gıda arzının ne kadar önemli olduğu bilincinin daha da arttığı bu günlerde il sınırları içerisinde böyle bir yatırım faaliyetinin olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İl Müdürü Emine Sever, Bakanlık adına tarım ve hayvancılık alanında Eskişehir'e yapılan yatırımların her zaman yanında olduklarını ifade etti. Pandemi sürecinde yerli üretim kavramının ön plana çıkarak yerli ve yeterli üretimin vazgeçilmez hale geldiğini söyleyen İl Müdürü, gıda tedarik zincirlerinin tohumdan üretime, hasattan nakliyeye, depolamadan pazarlamaya kadar birçok unsuru içinde barındırdığını vurguladı. 
Bu kapsamda Sever, yapımı tamamlanan iklimlendirmeli soğuk hava deposunun başta üreticilerimiz olmak üzere tüm ile hayırlı uğurlu olmasını diledi.