Konuyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yapan CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, üreticiye hayvan kesim paralarının ödenmeye başladığını belirtti. Rusya'dan et ithalatı için kaynak bulan iktidarın Et ve Süt Kurumu'na hayvanlarını kesime götüren üreticiye 50 gündür ödeme yapmadığına işaret eden açıklamaların ses getirdiğini ifade eden Aygun, “Konuyu gündeme taşımamızın ardından Et ve Süt Kurumu, hayvan kesim paralarını ödemeye başladı. Bu açıdan sevinçliyiz. Üreticimiz teşekkür ediyor. Bu ekonomik krizde onların bir nebze rahatlamasına sebep olduysak ne mutlu bize! İktidar üreticiye daha çok destek vermeli, üreticinin yaşadığı geçim sıkıntısını görmelidir” dedi.

ESK'DAN UCUZA ALIP MARKETLERE SATIYORLAR

CHP'li Aygun, 2018 yılında et ithalatının bir önceki yıla göre iki kat arttığına dikkat çekerek, “Gidişat düşündürücüdür. 'Paramız var ki ithal ediyoruz', anlayışı tehlikelidir. Çünkü gün gelecek ithalat yapacak parayı da bulamayacaksınız! Bitkisel üretim bittiği için hayvancılık da bitiyor. Tarım Bakanlığı, birilerinin zengin olmasına neden oluyor. Aracılar; Et ve Süt Kurumu'ndan çok ucuza aldığı eti, yüzde 100 karla marketlere satıyor. Yazık oluyor ülkemize” uyarısını yaptı.

2019 ZOR GEÇECEK

Aygun, yerli üreticiye üvey evlat muamelesi yapan iktidarın yerel seçim öncesinde şirin gözükmek için göstermelik adımlar attığını belirterek, “Üreticimiz, çiftçimiz adım adım üretimden çekiliyor. 2019 yılında ithalat daha artacak, gıda fiyatları daha da yükselecek. Bunu hep birlikte göreceğiz” diye konuştu.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın üreticiye bir yıl önceden alım ve fiyat garantisi vermesinin tek çare olduğunu söyleyen Aygun, “Çiftçi batarsa hep beraber batarız dedim. Sözlerimin doğruluğu her gün daha çok ortaya çıkıyor” görüşünü ortaya koydu.