Milli Gazete'den Sadettin İnan'ın haberine göre, Tarım Kredi Birlik A.Ş’nin eski Dış Ticaret Koordinatörü Enes Şişman, Suriyeli tüccarla yapılan 26 milyon liralık bir ticarette 3 milyon liranın tahsilatında bir sorun yaşandığını ancak bu paranın tahsilatı ile ilgili bütün hukuki sürecin devam ettiğini kaydetti.

HUKUKİ SÜREÇ DEVAM EDİYOR

Tarım Kredi Marketlerin ürün tedarik işini yapan Tarım Kredi Birlik A.Ş’nin eski Dış Ticaret Koordinatörü Enes Şişman, Suriyeli tüccara kaptırılan 4 milyon lira ile ilgili bir açıklama yaptı. Tarım Kredi Birlik A.Ş’de Dış Ticaret Koordinatörü olarak 16 ay görev yaptığını belirten Şişman, bu süre içinde bölgedeki risklere rağmen 800 milyonluk bir ticaret hacminin gerçekleştirildiğini kaydetti. Suriyeli tüccarla yapılan ticaretten dolayı 3 milyon liranın tahsilatında bir sorun yaşandığını ancak bu paranın tahsiline yönelik sürecin devam ettiğini dile getiren Şişman, “Şirket mevzuatına göre, hukuki süreç hem firma ile hem de şahıslar yönünden devam ediyor. Söz konusu olayın üstünün örtülmesi gibi bir durum söz konusu olamaz. Sürecin de sonuna kadar takipçisi durumundayız” dedi.

SİYASİ GEÇMİŞİMDEN DOLAYI ATANMADIM

Tarım Kredi Kooperatiflerinin bir çiftçi kuruluşu olduğunu ve burada çiftçinin öz kaynaklarının suiistimal edilmemesi için her türlü mücadelenin verildiğini ifade eden Şişman, kendisinin de bu göreve siyasi bir geçmişinden dolayı değil bölgedeki dengelerden dolayı getirildiğini vurguladı.

3 MİLYON LİRA İLE İLGİLİ HUKUKİ SÜREÇ DEVAM EDİYOR

Suriyeli tüccarla yapılan ticarette 4 milyon liranın kaptırıldığı yönündeki eleştirilere katılmadığını ifade eden Şişman, “firma ile yapılan 26 milyon liralık ticarette 3 milyon liranın tahsilatında bir sorun yaşandı. Bu 3 milyon liranın da tahsilatı ile ilgili bütün hukuki süreç devam ediyor” dedi. Şişman, AK Parti milletvekili adayı olmasının da bu göreve gelmesinde hiçbir etkisinin bulunmadığını dile getirdi.