Kayseri Ticaret Borsası'nda üreticilerle bir araya gelen Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç, karkas kesim fiyatlarından dolayı üreticinin ciddi sıkıntılar yaşadığını, bundan dolayı üreticinin kesimliğe gelmemiş hayvanlarını erkenden kestirdiğini söyledi. Ancak sürecin böyle gitmesinin mümkün olmadığını dile getiren Tunç, “Elinizdeki buzağılara sahip olun. Bugün beğenmediğiniz, lanet olsun dediğiniz hayvanları yaz aylarında arayacağız" dedi.

Birkaç ay içinde karkas kesim fiyatlarının 32, 33 lira bandında olacağını dile getiren Tunç, fiyatların bu rakamların bile üstüne çıkma ihtimalinin bulunduğunu söyledi.

UCUZ ETTE ARACI FİRMALAR DEVREDEN ÇIKARILSIN

Diğer yandan ucuz et uygulamasında aracı firmaların aradan çıkarılmasını isteyen Tunç, devletin burada 7-8 firmaya verdiği 8 liranın doğrudan üreticiye verilmesi durumunda üretimin artacağını ve bundan dolayı da et fiyatlarında bir rahatlama olacağını söyledi. Bu konuyla ilgili olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan randevu istediklerini dile getiren Tunç, kendilerine randevu verilmesi durumunda bu projeyi Erdoğan ile paylaşacaklarını kaydetti.

Üreticilerin yem fiyatları konusundaki taleplerini de dinleyen Tunç, yem fiyatlarındaki artışın maliyetleri artırdığını ve bu konuyu da Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yakından takip ettiğini dile getirdi. Tunç, üreticinin yem maliyetlerinin düşürülmesi için Bakanlığın bir çalışmasının olduğunu ve kendilerinin de bu açıklamayı beklediklerini söyledi.

Diğer yandan üreticilerden Tarım Kredi Kooperatiflerinin borç öteleme faizlerinin de çok yüksek olduğu yönünde gelen şikayetlere de cevap veren Tunç, konunun takipçisi olacağını, yüzde 13 faizle verilen kredinin yüzde 30, 35 faiz ile tahsil edilmesinin doğru olmadığını kaydetti.

TARIMDANHABER