Tarım ve Orman Bakanlığı Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından 16 Mart’ta Tarım ve Orman İl Müdürlüklerine kulak küpesiyle ilgili olarak bir yazı gönderildi. Buna göre, büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarda elektronik (mikroçipli) kulak küpesinin bedelleri hayvan sahiplerinden alınacak. Plastik kulak küpeleri ise ücretsiz olarak takılacak. 

Tarım ve Orman İl Müdürlüklerine konuyla ilgili olarak gönderilen yazıda, hayvan sağlığı ve refahının iyileştirilmesi, hayvan ve hayvansal üretim miktarının arttırılması, sürdürülebilir hayvancılık için yetiştiricilerin desteklenmesi ile hayvan hastalık ve hareketlerinin kontrol altına alınması için sığır cinci hayvanlar ile koyun ve keçi türü hayvanların tanımlanmasında kullanılan elektronik (mikroçipli) kulak küpesi bedellerinin hayvan sahipleri veya bakıcılarından alınması, plastik kulak küpesi bedellerinin ise hayvan sihipleri ve bakıcılarından alınması istendi.

MALATYA VE ELAZIĞ'DA 2020 SONUNA KADAR ÜCRETSİZ OLACAK 

Bakanlık tarafından gönderilen yazıda, Malatya ve Elazığ'daki hayvan sahiplerinden 2020 sonuna kadar elektronik kulak küpesinden para alınmayacak.