Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Nihat Çelik, günün anlamı ve önemini anlatması bakımından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ‘Hasat’ isminde bir kuzu hediye ettiklerini belirtti. Hasat isminde kuzuyla birlikte ikiz doğum yapan anaç Anadolu Merinosu koyununu da Erdoğan'a takdim ettiklerini ifade eden Çelik, "Sayın Cumhurbaşkanımız koyun ve kuzuların koruma altına alınması yönünde talimat verdi" dedi.  

Ülkemiz tarımını coğrafyasını, iklimini ve toprak yapısını en iyi anlatan sözün ‘Buğdayla koyun gerisi oyun’ olduğunu vurgulayan Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın küçükbaş hayvancılıkla özel olarak ilgilendiğini ve bunu ülke hayvancılığı açısından önemsediklerini söyledi. 

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile sektörün kalkınması için koordineli bir şekilde çalıştıklarını ifade eden Çelik, "Bugün burada buğday hasadı ile kutlanacak olan bayramın aslında ülkesi için üretmekten başka bir derdi olmayan tüm çiftçilerimizin bayramıdır. Bu bayramın özünde, faaliyet konusu ne olursa olsun tohumdan hasada kadar geçen sürenin emeği, alın teri vardır" dedi.

Böylesine önemli bir etkinliği düzenlemelerinden dolayı Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye Bakan yardımcılarına ve TİGEM Genel Müdürü Ayşe Ayşin Işıkgece’ye teşekkür eden Çelik, "Tarım ve tarıma dayalı sanayi için tohumluk, damızlık ve hammedde üretmekle ve gen kaynaklarımızı korumak gibi çok gönemli bir görevi yerine getiren TİGEM kuruluşumuzun, gerek bitkisel gerekse hayvansal üretim dallarında Anadolu'muza özgün tohumların ve yerli hayvan ırklarımızın üretime kazandırılması noktasında başarılı proje ve çalışmaları takdire şayandır" diye konuştu.