Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun "Saman ithal ediyorlar" sözlerine yanıt verdi.

Erdoğan, İsviçre’den ithal edilen ürünün saman değil, hububat kapçığı olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu'nun ifadesinin yalan olduğunu belirten Erdoğan, "Çok ağır bir ifade kullanabilirim de bu kürsüye yakışmaz" dedi.

Erdoğan, konuyla ilgili olarak şunları kaydetti: 

SAMAN İTHALATI YALAN

“Bu ülkede bunca güzel iş olurken, birileri sırf milletin moralini bozmak için mesela ülkemizin saman ithal ettiği gibi bir yalanı utanmadan sıkılmadan tekrarlayabiliyor. Ben burada çok ağır bir ifadede kullanabilirim de bu kürsüye yakışmaz. 
Aslında kaba yem ve saman konusunda net ihracatçı olan Türkiye İsviçre’den saman ithal ediyormuş. Tabii bunlar sapla samanı ayırt edemedikleri için önlerine konan kâğıtlarda yazan bilgilerin ne anlama geldiğini de kavrayamıyorlar. 

İSVİÇRE'DEN SAMAN DEĞİL HUBUBAT KAPÇIĞI İTHAL EDİYORUZ 

İsviçre’den 32 kilosu yaklaşık 6.500 liraya yani kilosu 200 liraya ithal edilen ürünün adı Bay Kemal hububat kapçığıdır. Bu özel bitki tarım zararlılarına karşı bir böceğin beslenmesi için kullanılıyor. Kıyılarak getirildiği için görüntüsü samana benziyor. Malum samanın kilosu 1 liradır. Hesap uzmanı olmasına gerek yok. Akıl ve izan sahibi bir insan hiç değilse fiyatından hareketle ithal edilen ürünün saman olmadığını anlar. Ama bunların husumetleri gözlerini kör etmiş, kalplerini ise karartmıştır. Hayatları yalan olanların saman gibi bir konuyu dahi buna alet etmelerinin takdirini milletimize bırakıyoruz."

KILIÇDAROĞLU: EN SON İSVİÇRE'DEN SAMAN İTHAL ETTİK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önceki gün yaptığı konuşmada, “Neden yurt dışından saman ithal ederiz? En son İsviçre’den saman ithal ettik” eleştirisinde bulunmuştu. 

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI SARIBAL: TÜİK VERİLERİNE GÖRE İSVİÇRE'DEN 32 KİLO İTHAL ETMİŞİZ

CHP Tarım Politikaları ve Tarım Örgütlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal da yaptığı bir açıklamada İsviçre’den ithal edilen saman tartışmasında şunları söylemişti: 

"TÜİK verilerine göre, Temmuz ayında Polonya'dan 120 kilo saman ithal edilmiş. Polonya'dan ithal edilen samanın kilosuna 30 TL ödenmiş. İsviçre'den ise 32 kilo ithal etmişiz. 6 bin 174 lira para ödemişiz. Kilogramı 192 lira 94 kuruş. Şimdi soruyoruz Bakana, 192 lira 94 kuruşa aldığınız samanın değerini sizin arabanıza koyalım da yakında bitecek olan bakanlığınızda geriye dönüp hatırlarsınız. Guinness rekorlar kitabına nasıl girdiğinizi bütün dünya görür. Saman mı aldılar, zümrüt mü aldılar ben bilmem."