Çiğ süt fiyatlarında gün geçmiyor ki yeni bir skandal gelişme yaşanmasın. Üreticinin beklentisine rağmen günlerdir çiğ süt fiyatları açıklanmazken, bugün servis edilen bir haber sektörde büyük bir krize neden oldu. 

BAKAN YARDIMCILARI VE SANAYİCİ KENDİ ARASINDA TOPLANTI YAPTI

Bütün gözler Ulusal Süt Konseyinin yapacağı sektör toplantısına çevrilmişken, bugün sabah saatlerinde Tarım ve Orman Bakan Yardımcıları ile sanayiciler kendi arasında özel bir toplantı yaptı. Üretici birlikleri toplantıya davet edilmezken, Bakan Yardımcıları ile sanayici temsilcilerinin kendi arasında toplanması “Çiğ sütte bu neyin toplantısı?’ eleştirilerine neden oldu. 

ÜRETİCİ TEMSİLCİLERİ DAVET EDİLMEDİĞİ HALDE HABER NEDEN BÖYLE SERVİS EDİLDİ? 

Tarım ve Orman Bakan Yardımcıları Fatih Metin, Hadi Tunç, Hayvancılık Genel Müdürü Zekeriyya Erdurmuş, SETBİR Başkanı Tarık Tezel, ASÜD Başkanı Harun Çallı’nın katıldığı belirtilen toplantıya üretici birliklerinden hiçbir temsilci çağrılmadı. Toplantıya üretici birlikleri davet edilmediği halde haberin üretici birlilerinin de katıldığı şeklinde servis edilmesi manidar bulundu. 

ULUSAL SÜT KONSEYİ HALA TOPLANTIYA ÇAĞRILMADI

Ulusal Süt Konseyi dün yönetim kurulu toplantısı yaparken, fiyat henüz beyan edilmediği için sektör toplantını yapılmadı. Sektör toplantısının bugün yapılarak fiyatın açıklanmasını beklenirken, hala bu konuda kimseye bir çağrı yapılmadı. Sektör toplantısının bu saate kadar yapılamamasında Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’tan gelecek kararın beklendiği kaydediliyor. 

ÜRETİCİLER DİKEN ÜSTÜNDE BAKAN YARDIMCILARI SANAYİCİ TEMSİLCİLERİ İLE NEYİ GÖRÜŞTÜ? 

Süt üreticisi günlerdir diken üstündeyken, bugün üretici birliklerinin davet edilmediği toplantıda Bakan Yardımcıları ile Sanayici temsilcilerinin ne görüştükleri merak ediliyor. Toplantıya üretici temsilcilerinin davet edilmemesi, bu toplantıya yönelik soru işaretlerini artırırken, üretici temsilcileri bu konuyla ilgili olarak Bakanlıktan açıklama bekliyor.