Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

“Çiftçimizin yüzü gülsün, çocuklarımız ormanla büyüsün” şiarı ile çıkılan yolda bir yıl gibi kısa sürede büyük mesafe katedildi. Çiftçimizin yüzü gülerken, çocuklarımızı da ormanlar içinde büyütme hedefine ulaşmak üzere, önemli bir adım atılarak 11 Kasım 2019’da 11 milyon fidan geleceğe nefes olmak üzere miras bırakılacak.

11 milyon fidan seferberliği ile 2 ayrı Guinness Dünya Rekoruna da koşulacak. Çorum'da '1 Saatte en çok fidan dikme rekoru' ile ''Dünyanın en büyük online fidan diken insan albümü'' rekorunun kırılacağı bu ağaçlandırma seferberliğine ‘Geleceğe Nefes’ adı verildi.

11 Kasım’da yurt genelinde gerçekleştirilecek ağaçlandırma seferberliği öncesi vatandaşlarımıza, “Geleceğe Nefes” (gelecegenefes.com) internet sayfası üzerinden Türkiye’nin istediği bölgesinde dikilecek 5 kadar ağaca kendisinin ve aile bireylerinin isimlerini verme imkânı da tanındı. Halkımızın yoğun desteği ile 81 ilde sahiplenilen fidan sayısı 13 milyonun üzerine çıktı.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın iştiraki, Tarım ve Orman Bakanımız Dr. Bekir Pakdemirli’nin katılımıyla 11 Kasım Pazartesi (yarın) günü, gelecek nesillerin çevre bilinciyle yetişmesi ve ‘Daha Yeşil Bir Türkiye İçin’ 81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek “11 Milyon Fidan Dikimi” etkinliğinin startı Ankara’dan saat 11.11’de verilecek."