TAKİPÇİLERİMİZE ÖNEMLİ NOT: Bu haberimiz Tarım Kredi Kooperatiflerinin başvurusu üzerine Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliğinin 14 Ağustos 2020’de verdiği hukuksuz erişim engeli kararı ile yayından kaldırılmıştı. Ancak Anayasa Mahkemesi’ne yaptığımız başvuru haklı görülerek, erişim engeli kararı ile ilgili ihlal kararı verilmiştir. AYM’nin ihlal kararı üzerine haberimiz yeniden özgürlüğüne kavuşmuştur. AYM’nin haberimizle ilgili verdiği ihlal kararı Resmi Gazete’de 7 Ocak 2022’de yayımlanmıştır. AYM’nin kararına ulaşmak için tıklayın… Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliğinin Değişik İş Ek Kararı için tıklayın... 

Yüksek faizden dolayı çiftçi Tarım Kredi'yi terk ederken, Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz'ın sorunun çözümüne yönelik bir girişimde bulunmaması tepki çekiyor. Milli Gazete yazarı Sadettin İnan, bugünkü köşe yazısında Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz'ın bu sessizliğine dikkat çekerek, 'Tarım Kredi tasfiye mi ediliyor?' diye sordu.

Tarım Kredi Kooperatiflerinde uygulanan 'kanunsuz faizi' günlerdir gündeme getirdiklerini, bundan dolayı da Ziraat Bankası ile sürekli karşı karşıya geldiklerini ifade eden İnan, “Tarım Kredi Kooperatifinin Genel Müdürünü günlerdir takip ediyorum, acaba bir ses verecek mi diye! Ama nafile! Sus pus olmuşlar, yüksek faizden dolayı deyim yerindeyse 'kalp krizi geçiren çiftçiyi' seyretmekten başka bir şey yapmıyorlar!

Eğer bu 'suskunlukları' bilinç bir politikanın sonucuysa söylesinler biz de boşuna Ziraat Bankası ile sürekli karşı karşıya gelmeyelim!” dedi.

YÜKSEK FAİZDEN DOLAYI ÇİFTÇİ TARIM KREDİ'Yİ TERK EDİYOR!

Tarım Kredi Kooperatiflerinin, kırsalda küçük ve orta ölçekli çiftçiyi 'koruyup kollama' gibi asli bir görevi bulunduğuna dikkat çeken İnan, yüzde 8 faizle kullandırılması gereken indirimli tarımsal kredilerin bile yüzde 30 ile kullandırılmasından dolayı çiftçinin Tarım Kredi'yi terk etmeye başladığını söyledi.

YANDAŞLARA KULLANDIRILAN 3 MİLYON EURO'NUN HESABI DA SORULMADI!

Yeni buğday çeşidi Parla resmen tescillendi! 100-150 kilogram daha fazla verim sağlıyor! Yeni buğday çeşidi Parla resmen tescillendi! 100-150 kilogram daha fazla verim sağlıyor!

Poyraz'ın göreve başlamasının üzerinden bir yıl geçmesine rağmen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla görevden alınan eski genel müdür dönemindeki usulsüz işlemlerle ilgili de hiçbir işlem yapılmadığına işaret eden İnan, en bariz 15 Temmuz hain darbe girişiminden hemen sonra yandaşlara gönderilen ve 6 ay kullandırılan 3 milyon Euro'nun da hesabının sorulmadığını belirtti.

Söz konusu yazıda dikkat çeken başlıklar şöyle:

“Artık bunları bir tarafa bırakıyorum! Maalesef yolsuzluk yapanın yanına kar kalıyor!

TARIM KREDİ'NİN YÜKSEK FAİZİNE NEDEN BİR ÇÖZÜM BULUNMUYOR?

Ama batık spor kulüplerinin borçlarına bile Ziraat Bankası üzerinden bir çözüm bulunurken, Tarım Kredi Kooperatifleri'nin yüksek faizine neden bir çözüm bulunmuyor?

Hadi gelin bu işin içinden çıkın!

Bir taraftan tarım stratejik sektör deniliyor ama bir taraftan da çiftçi yüksek faizle resmen yok ediliyor! Çiftinin en önemli sorununa karşı mücadele vermesi gerekenler 'sus pus olmuş' dururken, Milli Gazete ise haber yaptı diye neredeyse ellerinden gelse kapısına kilit vuracaklar!

YÜKSEK FAİZ ELEŞTİRİLDİĞİ İÇİN HABERE ERİŞİM ENGELİ GETİRİLDİ!

Yav arkadaş… 9 Ocak'ta gazetede yayınlanan 'Tarım Bakanının yapamadığını Demirören yaptı!' haberine erişim engeli kararı aldırtarak yayından kaldırmakta neyin nesi oluyor? Artık kamu menfaatine, çiftçi adına hiçbir eleştiride de mi bulunamayacağız?

Haberciliğin en basit kuralı olan 'görünür gerçeklik' ilkesi bile artık hâkimler tarafından dikkate alınmıyor! Haberde bir hakaret yok, özel yaşamı ihlal eden bir durum yok sadece çiftçinin bir sorununu gündeme getirdik diye 'kişilik haklarının ihlal edildiği gerekçesiyle' erişimi engelleniyor!

İşin daha acısı Tarım Bakanı ile Tarım Kredi Kooperatifi genel müdürünün eleştirildiği bir haberde Ziraat Bankası Genel Müdürlüğünün kişilik hakları ihlal ediliyor!

Pes doğrusu!

BU KARARI VEREN HAKİMİ TEBRİK ETMEK GEREKİYOR!

Bu karar için mahkemeye başvuranları ve bu kararı veren hâkimi tebrik etmek gerekiyor! Farkındalar mı değiller mi bilmiyorum ama böyle yaparak hükümetin ayağına resmen kurşun sıkıyorlar!

SALDIRMAK İÇİN ELEŞTİRMİYORUZ!

Biz yazılarımızda 'saldırmak' için eleştirmiyoruz, ortada büyük bir sorun var çözüm bulunması için eleştiriyoruz. Bugün çiftçinin yüksek faiz sorunu çözülse yarın seçimlerde bunlar AKP'ye oy olarak dönecek. Arkadaşların ferasetleri öyle bağlanmış ki bunun bile farkında değiller!

HUZURLU BİR EMEKLİLİK DÖNEMİ GEÇİRMEK İÇİN Mİ ETLİYE SÜTLÜYE KARIŞILMIYOR?

Sonuç olarak 'çiftçinin ayakta kalabilmesi için' biz Ziraat Bankası ile sürekli karşı karşıya gelirken, işin asıl sahibi Tarım Kredi Kooperatifi Genel Müdürü Fahrettin Poyraz'ın üç dönem milletvekilliğinden sonra sanki 'huzurlu bir emeklilik dönemi' geçirmek istercesine 'etliye sütlüye' karışmayan bir yönetim tarzı ortaya koymasına bir anlam veremiyorum!